Filmpool Nord logo
filmpoolnord

Studio Nord

Studio Nord – Sveriges nordligaste filmstudio

Varmt välkomna till Studio Nord, lokaliserat i Boden Business Park, Teknikvägen 3, Boden.

Sedan 2017 driver Filmpool Nord filmstudion Studio Nord i Sävast, Boden. Studion i sin helhet är på 1805 kvm och här finns allt som behövs för större och mindre filmproduktioner, tv-produktioner, reklamfilm, musikvideo eller andra event.

Studio Nord är uppbyggd i tre våningsplan där nedersta våningsplan (KV) innefattar själva studiohallen på 525 kvm samt 8 m takhöjd till takets lägsta punkt med svartmålade väggar, ljudisolerad samt god ventilation för snabbtömning av rökfyllt rum. Det finns även en greenscreen på ca 270 kvm, saxlift och en kubtross.

I anslutning till studiohallen finns ett snickeri på 300 kvm med diverse maskiner så som bandsåg, kap/gersåg, div handverktyg och en klyvsåg för studiobygge samt ett målerirum. Carport framför studion på 300 kvm. Studion har två stora portar för enklare in- och urlastning både till själva studiohallen men även till snickeriet. Det finns även ett antal bättre begagnade däckis-väggar för användning i studion.

Nedersta våningen (våning KV) innehåller även enskilt larmat kameraförråd och utrymmen för teknik, rekvisita, scenografi-förråd, kostym med omklädningsrum och loger samt maskör-rum med sminkspeglar.

Entrévåningen (våning 1) bestående av öppna ytor vilket passar både som större kontorslokaler och/eller matsal/konferens. Här finns även ett fullt utrustat kök med spis, kyl/frys och porslin. Länge in i lokalen finns även ett mindre utrymme för konferensrum eller enskilda möten.

Översta våningen (våning 2) är inredda kontorslokaler med skrivare. Här finns både ett stort kontorsrum samt små enskilda kontorsrum i anslutning, alla inredda med skrivbord och stol.

På våning 2 återfinns även vår egna biosalong med möjlighet för biovisning till uppåt 30 personer. Vår projektor kan spela de flesta format inklusive DCP. Här finns även möjlighet för efterbearbetning både inom bild och ljud.

Mellan alla våningsplan finns hiss och lokalerna är handikappanpassade. Det finns även möjlighet att låsa in större fordon innanför grindar samt gott om parkeringsplats (med motorvärmare!) på framsidan av huset. Internet finns i huset. I Studio Nords närområdet finns även ett hotell samt en restaurang för både lunch och middagar.

 

Studio Nord drivs av Filmpool Nord och lokalerna går att hyra sammantaget eller var för sig. För mer information, prisuppgifter samt bokningsförfrågningar kontakt oss gärna!

 

Kontakt:

Filmpool Nord AB
Produktionskoordinator Emma Karlsson
+46 (0)70 513 00 16
[email protected]

 

Under byggnation av rymdskeppet i långfilmen “Ensamma i Rymden”. Bygget och inspelning skedde i Studio Nord. Fotograf: Filmpool Nord

 

Biosalongen i Studio Nord
Biosalongen i Studio Nord. Här finns plats för upptill 30 personer och möjlighet till efterbearbetning både inom bild och ljud.

 

Översiktskartor på Studio Nord (Klicka för att visa större bild)