Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

En stund som du kommer att minnas

En stund som du kommer att minnas
TitelEn stund som du kommer att minnas
Produktions år2023
RegissörPolina Blag
FotografMartin Åhlin
ProducentPolina Blag

Kort synopsis

 

Vera är 13 år gammal, hemmasittande barn och skär sig själv för att hantera jobbiga känslor. Den här dagen har hon råkat skära sig för djupt och hennes mamma har tagit henne till akuten. De har fått hjälp och får information om att få till ett möte med barn och ungdomspsyk BUP tar ungefär nio månader. Mamman är upprörd och upprörd över informationen. Det går inte att vänta så länge men läkaren menar att dotterns situation inte är akut nog eftersom hennes skador inte är livshotande.

Mörkt, kargt inne på sjukhuset. När vi lämnar så börjar det ljusna. Och det blir varmare och ljusare ju längre in i filmen vi kommer)

Mammans argument ignoreras och hon blir än mer upprörd. Men situationen anses inte vara allvarlig nog och mamman tar sin dotter och lämnar rummet. Dörren smälls igen och mamman skyndar ut ur sjukhuset.

Sedan följer vi en bilresa som börjades tungt, mamman försöker hjälpa sin dotter med ett ärligt samtal och närheten. De är på väg till havet och dottern går från att vara väldigt full av motstånd till att vara mottaglig för förändring.

På stranden sätter sig mamman i en eka och bestämmer sig för att hon och dottern ska åka ut till en ö.

Filmen ska vara en liten tröst för alla som förgäves väntar på hjälp.