Filmpool Nord logo
filmpoolnord

Talang AC/BD

“Hur känns det att leva?” är en av filmerna som producerats inom projektet Talang AC/BD under 2018. Fotograf: Oliver Herdberg.

 

Är du vår nya Talang?

Filmpool Nord och Film i Västerbotten driver sedan år 2015 tillsammans projektet Talang AC/BD. Förutom att sammanföra filmarna i de båda länen så syftar projektet till att utveckla talanger och att hitta nya spännande konstellationer. Det finns inga åldersgränser varken nedåt eller uppåt, utan alla är välkomna att lämna in en ansökan. Vi ser det som att alla filmare, oavsett erfarenhet, har en talang som kan utvecklas. Och det gäller både regissörer och de övriga i teamet.

Filmgården i Luleå erbjuder alla filmprojekt inom Talang AC/BD halva priset på hyra av kamera, ljus, ljud och grip samt transportbilar till självkostnadspris. För information om vad de har för teknik, uppbokning mm kontakta Stefan Hencz: [email protected]  070 – 513 19 97

Förutom att sammanföra filmarna i de båda länen så syftar projektet till att utveckla talanger och att hitta nya spännande konstellationer. Det finns inga åldersgränser varken nedåt eller uppåt, utan alla är välkomna att lämna in en ansökan. Vi ser det som att alla filmare, oavsett erfarenhet, har en talang som kan utvecklas. Och det gäller både regissörer och de övriga i teamet.

Vi hoppas att filmarna ska våga testa att välja teammedlemmar som de inte jobbat med tidigare, både i det andra och i det egna länet. Självklart medför detta en viss risk. Nya samarbeten kan vara svåra. Därför vill vi poängtera att det är OK att misslyckas. Samtidigt så tror vi att det är mycket utvecklande att arbeta med nya människor och att det kommer att tillföra mer än det ställer till.

Lill Casslind på Film i Västerbotten kommer att vara konsulent på projektet och är den som tar emot ansökningarna. Sedan tar hon beslut i samråd med Filmpool Nord.

Film i Västerbotten och Filmpool Nord kan bistå med viss hjälp gällande tips på filmarbetare i de bägge länen. Du som vill vara med i ett filmprojekt får gärna kontakta Lill.

Teamlistan måste inte vara komplett och helt klar vid ansökningstillfället, men den ska vara helt klar innan man får ett slutgiltigt positivt besked. Vi har i vissa fall gjort undantag för att någon person i teamet bor utanför Västerbotten och Norrbotten, men då måste man ha ett starkt motiv till att man väljer den personen.

Deadlines 2022: 3 maj och 7 oktober.
Handläggningstiden är 4-8 veckor. Observera att det är troligt att alla pengar går åt i den första ansökningsomgången.

Läs mer om vad en ansökan ska innehålla HÄR.

För mer info kontakta:
Lill Casslind
Filmkonsulent Produktion & Talangutveckling
Film i Västerbotten
070 – 688 39 78
[email protected]

 

Northern Motion – producentkurs

Under 2018 startade en ny kurs under Talang AC/BD-flagg, producentkursen Northern Motion. Det är en kurs som vänder sig till personer som har viss erfarenhet inom film och vill utvecklas som producent. Erfarenheten kan vara filmutbildning, jobb på filminspelningar eller gjort egen film. Kravet på de sökande är att de ska vara bosatta i Norrbotten eller Västerbotten. Här erbjuds föreläsningar/Master Class av professionella producenter i syfte att bredda de studerandes kunskap inom producerandet av fiktion-/dokumentärfilm. Det studerade har även fått möjlighet till enskilda handledarträffar med etablerade producenter. Northern Motion har under senaste åren haft två delar: grundkurs och fördjupningskurs.

Northern Motion V (grundkurs i producentskap) fortsätter 2022 med Film i Västerbotten som huvudarrangör.

Är du norrbottning och intresserad av att veta mer om Northern Motion,  kontakta:

 

Katja Härkönen
Konsulent för kort fiktion och dokumentärfilm, Filmpool Nord AB
070-663 22 17
[email protected]

 

Emma Karlsson
Produktionskoordinator, Filmpool Nord AB
070-513 00 16
[email protected]