Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

POLICY FÖR SAMPRODUKTION

Ägarnas och styrelsens vision är att film/rörlig bild är en vital kulturform och viktig kulturnäring i Norrbotten och att Filmpool Nord (FPN) är det arktiska navet i svensk och nordisk film- och tv-produktion.

FPN agerar som samproducent i filmproduktioner med krav på rättigheter och avkastning. Bolagets samproduktionsinsatser riktar sig i första hand till kort fiktion, dokumentärfilm, långfilm och tv-dramatik.

ANSÖKNINGAR

Välkommen att ansöka med ditt projekt via ansökningsportal. Här hittar du ansökningar till Dokumentärfilm, Kort Fiktion, Långfilm och TV-drama, samt även till Ung Film i norr.

Northern Motion – Regi

Northern Motion

Film i Västerbotten och Filmpool Nord kan stolt presentera kurspaketet Northern Motion för regissörer! Vi är väldigt glada att ha med Amanda Kernell som kursledare för detta! Du som har viss erfarenhet inom film och vill satsa på att bli regissör. Erfarenheten kan vara att du studerat film på en utbildning, jobbat på filminspelningar eller gjort egen film. Du kan vara i planeringsstadier för din första kortfilm eller i utveckling av din första långfilm, vi ser ett värde av en grupp i med olika ålder, erfarenhet och bakgrund.

Talang AC/BD

Är du vår nya Talang?

Filmpool Nord och Film i Västerbotten driver sedan år 2015 tillsammans projektet Talang AC/BD. Förutom att sammanföra filmarna i de båda länen så syftar projektet till att utveckla talanger och att hitta nya spännande konstellationer. Det finns inga åldersgränser varken nedåt eller uppåt, utan alla är välkomna att lämna in en ansökan. Vi ser det som att alla filmare, oavsett erfarenhet, har en talang som kan utvecklas. Och det gäller både regissörer och de övriga i teamet.

Nya röster Norrbotten!

Har du en berättelse som kan bli en film? Vill du regissera en film? Har du en idé i byrålådan som du vill förverkliga?

Nu söker Filmpool Nord nya röster från Norrbotten. Vi söker dig som har en kort, fiktiv filmberättelse, som du vill förverkliga. Det kan vara allt från mobilfilm, YouTube-film, animation till kort drama, eller en hybridfilm med dokumentära inslag. Det enda kravet är att kortfilmen är din egen fiktiva skapelse och att längden är max 15 minuter.

MUSIKVIDEO NORTH

Musikvideon blir allt viktigare för att lansera ny musik. Därför satsar Norrbotten på att utveckla produktionen av musikvideor.

Nu kan du genom projektet Musikvideo North söka stöd för produktion av musikvideo. Projektet är ett samarbete mellan Filmpool Nord & BD Pop. De tillsammans med Region Norrbotten, Längmanska fonden, Sparbanken Nord och Luleå och Boden kommun är med och finansierar projektet .

Filmarbetarregistret

Registret innehåller regionens samlade kompetens inom filmbranschen.

Production Service

Are you interested in shooting in the Norrbotten region? Do you need help finding the right team and locations?  Please contact Filmpool Nords production co-ordinator for more information.

Emma Karlsson
Produktionskoordinator
+46 70-513 00 16

E-post ikon

[email protected]

VÅRA SAMPRODUKTIONER

Sök i vårt filmarkiv för att hitta produktioner samproducerade av Filmpool Nord.