Filmpool Nord logo
filmpoolnord

Nya röster Norrbotten!

Har du en berättelse som kan bli en film? Vill du regissera en film? Har du en idé i byrålådan som du vill förverkliga?

Nu söker Filmpool Nord nya röster från Norrbotten. Vi söker dig som har en kort, fiktiv filmberättelse, som du vill förverkliga. Det kan vara allt från mobilfilm, YouTube-film, animation till kort drama, eller en hybridfilm med dokumentära inslag. Det enda kravet är att kortfilmen är din egen fiktiva skapelse och att längden är max 15 minuter.

Du har kanske gjort några filmer tidigare, men du behöver inte ha tidigare erfarenhet av film. Då vi söker nya röster vill vi gärna ha en mångfald av sökande. Alla ni som vill berätta något med film är intressanta för oss!

Vad behöver vi? En ansökan. Lämna in en beskrivning av ditt filmprojekt (max två A4) eller du kan också välja att göra ansökan via en videopresentation av din film (max 3 min). Tala in/skriv in filmens ungefärliga budget (kostnader) och tidtabell. Komplettera ansökan med ett personligt brev om dig själv (max en A4), där du berättar vem du är och vad du gjort tidigare.

Vi väljer projekten före sommaren och gör en individuell plan för inspelning tillsammans med dig. De valda projekten ska produceras och spelas in i år. Det finns också möjlighet att jobba med en mentor om du inte har någon tidigare erfarenhet av att arbeta med film. Filmpool Nord har finansiering för de valda projekten, allt från 5000 kronor upp till 100 000 kronor.

DEADLINE för ansökan: torsdag 27:e maj 2021
* Skicka din ansökan och/eller videopresentation till: [email protected]
* Rubricera ansökan som ”Nya röster Norrbotten!”
* Kom ihåg att komprimera din video: https://sprend.com/sv

För mer information kontakta Filmpool Nord:
* Emma Karlsson, produktionskoordinator, [email protected], 070-5130016
* Katja Härkönen, konsulent för kort fiktion, [email protected], 070-663 2217
* Lars-Eric Larsson, filmkonsulent ungdom, [email protected], 070-546 4074

Nya röster Norrbotten! är en satsning på kort fiktion som finansieras av Svenska Filminstitutets krisstöd Talent to Watch och Filmpool Nord.