Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Nya röster Norrbotten!

NYA RÖSTER NORRBOTTEN!

Vill du regissera en kortfilm? Brinner du för att göra film? Har du en berättelse, en idé som kan bli en kortfilm?
Sök till vår kortfilmssatsning som vänder sig till dig som bor i Norrbotten!

Vi söker dig som har en kort, fiktiv filmberättelse, som du vill förverkliga. Det kan vara allt från mobilfilm, YouTube-film, animation till kort drama, eller en hybridfilm med dokumentära inslag. Det enda kravet är att kortfilmen är din egen fiktiva skapelse och att längden är max 15 minuter.

Varje år väljer vi några filmprojekt till satsningen Nya röster Norrbotten! Om din berättelse blir vald till kortfilmssatsningen har du möjlighet att göra en lågbudgetkortfilm. En härlig möjlighet och samtidigt en tuff utmaning! Du behöver inte ha ett bolag eller en enskild firma för att söka till satsningen utan Filmpool Nord täcker kostnaderna enligt överenskommelse.

Vad behöver vi?
Vi behöver en ansökan, som innehåller följande dokument: Lämna in en beskrivning av ditt filmprojekt (max två A4) och/eller ett manus (manuset behöver inte vara klart). Räkna också filmens ungefärliga budget (kostnader) och ange tidtabell, när tänker du spela in filmen. Komplettera ansökan med ett personligt brev om dig själv (max en A4), där du berättar vem du är och vad du gjort tidigare. Skicka också länkar till filmer, som du gjort tidigare.

Vi väljer några projekt till satsningen och gör en individuell plan för inspelning tillsammans med dig. Du har möjlighet att ta in några professionella funktioner (t.ex. fotograf, skådespelare), få hjälp och feedback både med förarbetet (t.ex. manusbearbetning) och efterarbetet (t.ex. feedback på klippningen).

DEADLINE för ansökan: non-stop, men skicka in ansökan i god tid innan den planerade inspelningen 
* Skicka din ansökan till: [email protected]
* Ansökan ska innehålla: en projektbeskrivning/ett eventuellt manus, en ungefärlig budget (kostnader), en tidtabell (när planerar du spela in), ett personligt brev, länkar till eventuella tidigare filmer
* Rubricera ansökan som ”Nya röster Norrbotten!”
* Glöm inte att skriva in dina kontaktuppgifter: namn, adress, mejladress och telefonnummer.

För mer information kontakta:
* Katja Härkönen, konsulent för kort fiktion och dokumentärfilm, [email protected] och 070-663 2217

 

Satsningen Nya röster Norrbotten finansieras av Filmpool Nord och Sparbanken Nord. Från och med år 2023 har Sparbanken Nord varit med och finansierat filmer i satsningen Nya rösten Norrbotten! Tidigare under åren 2021-2023 finansierades satsningen Nya röster Norrbotten!  av Filmpool Nord och Svenska Filminstitutets stöd Talent to Watch.