Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Nya röster Norrbotten!

NYA RÖSTER NORRBOTTEN!

Har du en berättelse, en idé som kan bli en film? Vill du regissera en kortfilm? Brinner du för att göra film? Sök till vår kortfilmssatsning som vänder sig till dig som bor i Norrbotten !

Vi söker dig som har en kort, fiktiv filmberättelse, som du vill förverkliga. Det kan vara allt från mobilfilm, YouTube-film, animation till kort drama, eller en hybridfilm med dokumentära inslag. Det enda kravet är att kortfilmen är din egen fiktiva skapelse och att längden är max 15 minuter.

I år väljer några filmprojekt till Nya röster Norrbotten! Om din berättelse blir vald till kortfilmssatsningen har du möjlighet att göra en lågbudgetkortfilm med en ungefärlig budget på 50 000 kronor. En härlig möjlighet och samtidigt en tuff utmaning! Du behöver inte ha ett bolag eller en enskild firma för att söka till satsningen.

Vad behöver vi?
En ansökan. Lämna in en beskrivning av ditt filmprojekt (max två A4) och/eller ett manus (manuset behöver inte vara klart). Du kan också välja att göra ansökan via en videopresentation av din filmidé (max 3 min). Räkna också filmens ungefärliga budget (kostnader) och ange tidtabell. Komplettera ansökan med ett personligt brev om dig själv (max en A4), där du berättar vem du är och vad du gjort tidigare.

Vi väljer några projekt i september och gör en individuell plan för inspelning tillsammans med dig. Du har möjlighet att ta in några professionella funktioner (t.ex. fotograf), få hjälp och feedback både med förarbetet (t.ex. manusbearbetning) och efterarbetet (t.ex. feedback på klippningen).

DEADLINE för ansökan: måndag 28:e augusti 2023 kl. 23.59
* Skicka din ansökan och/eller videopresentation till: [email protected]
* Rubricera ansökan som ”Nya röster Norrbotten!”
* Glöm inte att skriva in dina kontaktuppgifter: namn, adress, mejladress och telefonnummer.
* Kom ihåg att komprimera din video: https://sprend.com/sv

För mer information kontakta Filmpool Nord:
* Katja Härkönen, konsulent för kort fiktion, [email protected], 070-663 2217

 

Nya röster Norrbotten! är en satsning på kort fiktion som finansieras av Svenska Filminstitutets krisstöd Talent to Watch och Filmpool Nord.