Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Charissa Martinkauppi regisserar sin första kortfilm

Under sommaren ska Charissa Martinkauppi regissera sin första kortfilm Cupcakes, som är en av filmerna i Filmpool Nords satsning Nya röster Norrbotten! Filmen är Filmpool Nords samproduktion, men den har också fått 400 000 kronor i stöd från Svenska Filminstitutet. Kangero Produktion i Luleå producerar Cupcakes. Vi har tagit ett litet snack med kortfilmsdebutanten!

Berätta, vad handlar Cupcakes om?
– Det är en berättelse om uppror och fantasi med barnperspektivet i centrum. Efter att en liten flicka hittar en märklig grön substans som växer under diskhon bestämmer hon sig för att hämnas på sin elaka lärare. Flickan blandar ned substansen i glasyren till en cupcake som hon ger sin lärare, men får inte det resultatet hon förväntat sig. Det visar sig att den gröna substansen har krafter som ingen hade kunnat anat och detta leder till positiva förändringar för flickan men också stora effekter över hela jordklotet.

Du är teaterregissör, men ska nu regissera din första kortfilm, hur känns det?
– Vi spelar in i början av juni i Norrbotten med Luleå som bas. Det känns jätteläskigt! Film är ett helt annan typ av process och material som beter sig på ett annat sätt än teater. Även om jag självklart kommer kunna använda mina erfarenheter från teatern så tror jag att jag kommer ställas inför många nya situationer. Dock så har jag ju världens bästa duo med mig – Sandra och Oscar Byström (Kangero Produktion).  Det är otroligt fint att få samarbeta med dem och göra detta tillsammans. De gör det hela så mycket lättare med sina erfarenheter och sin expertis.

Vad har stödet från Svenska Filminstitutet betytt?
– Allt! Det gör det möjligt för oss att kunna vara lojala mot vår konstnärliga vision, men också mot vår värdegrund. Vi kommer kunna göra en film med schyssta villkor för alla inblandade. Det ger ju oss otroligt mycket pepp också och ny energi för att kunna ro det här i hamn!


FacebookTwitterEmailLinkedIn