Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Efter succén med Sameblod, nu filmar Amanda Kernell i Norrbotten!  

Inspelningen av Amanda Kernells nya långfilm Charter är i full gång och under några dagar i kallaste januari var team och regissör på plats i bland annat Vuollerim, Jokkmokk och Pajala med inspelningen av den nya långfilmen.

Charter handlar om Alice, som inser att hon kommer att förlora vårdnaden om sina två barn. I ett sista försök att vinna dem tillbaka beslutar hon sig självsvåldigt för att hämta dem hos sin pappa och föra bort dem till ett charterparadis.

”Jag kommer själv från en skilsmässofamilj och ser på Charter som en kärleksförklaring till alla skilda föräldrar och deras barn. För mig är Charter en utforskning av varje förälders största farhåga – att förlora sina barn. Jag vill undersöka hur långt man kan och bör gå för sina barns skull.” säger regissören Amanda Kernell. 

“Med Charter kommer vi kunna bjuda publiken på utökade produktionskvaliteter och ett dynamiskt val av inspelningsplatser; från den djupaste svenska vintern norr om polarcirkeln till Teneriffas lavastränder och öde ökenlandskap. Med Amanda Kernells starka manus och regi, tillsammans med ett hängivet filmteam och skådespelarensemble från hela Norden, vill vi skapa ett modernt drama som har potentialen att resa långt bortom våra skandinaviska gränser.” säger producent Lars G. Lindström.

Huvudrollerna spelas av norske Ane Dahl Torp (“1001 gram”) och Sverrir Gudnason (“Borg vs McEnroe”)

Amanda Kernell är tidigare känd för sin långfilmsdebut Sameblod. Filmen har prisats runt om i Europa och i Sverige. På förra årets Guldbaggegalan tog filmen emot följande priser; bästa manus, bästa kvinnliga huvudroll och inte minst Guldbaggens publikpris.

Charter produceras av Nordisk Film Production Sverige AB i samproduktion med Nordisk Film Production Danmark, Nordisk Film Production Norge, Filmpool Nord, Sveriges Television, TV2 Norge, Svenska Filminstitutet, Danske Filminstitut, Norsk filminstitutt,

Film i Västerbotten, Nordisk Film & TV-fond, Eurimages, Canary Island Tax Rebate med stöd av MEDIA-programmet.

Foto: Sophia Olsson


FacebookTwitterEmailLinkedIn