Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Filmpool Nords samproduktion Thelma är Norges Oscarsbidrag

Nu är det klart att den norske regissören och manusförfattaren Joachim Trier senaste verk Thelma blir Norges Oscarsbidrag.

Thelma är en övernaturlig thriller om en ung kvinna, som i mötet med sin älskade upptäcker att hon har skrämmande och oförklarliga krafter.

– Ibland får man läsa ett enastående manus. Inte sällan vet man det redan efter första sidan. Stämningen och filmens tema finns där. Och framförallt gåtan. Man måste läsa vidare! Men med manuset till “Thelma” tog jag faktiskt paus efter första sidan, rädd att bli besviken på resten. Det blev jag inte. Lite skakig av upplevelsen ringde jag för säkerhets skull till min ärrade kollega på Film i Väst, Per Nielsen. ”Ja, så mycket bättre än så här blir det inte”, sa han. Och då visste jag. Den här filmen måste Filmpool Nord bara vara med i, säger Stephan Apelgren, konsulent långfilm, Filmpool Nord.

Trier har hyllats för sina filmer och tilldelades förra året Nordiska Rådets filmpris för filmen ”Louder than bombs”. Thelma har tre svenska samproducenter Filmpool Nord, Film i Väst och B-Reel. Filmen är delvis inspelad i Kiruna under november 2016. Svensk biografpremiär i november 2017.

Se trailern här!


FacebookTwitterEmailLinkedIn