Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Kom och se kort- och dokumentärfilmer på Kulturnatten 8/9

Filmpool Nord i samarbete med Folkets Bio Luleå bjuder på dokumentärer, kortfilmer och Norrbottenspremiärer. Norrbottniska regissörer på plats.

18.00 Berättelser från naturen med Norrbottenspremiär
* Garm – renvallarhunden, gaerhteles bienje, regi Dan Jåma, dokumentärfilm (8 min)
* Ristikettu ja saukko (Korsräv och utter), regi Håkan Lundström, dokumentärfilm (8 min)
* Älven från skogen, regi Göran Emerius, Norrbottenspremiär! Dokumentärfilm (24 min). Råneälven rinner fritt genom skogsmarker till Bottenviken. Göran Emerius rör sig där under olika årstider och berättar om möten med fåglar och djur.

19.15 Visning av Den långa väntetiden
regi Fariba Haidari, dokumentärfilm (58 minuter)
Filmen följer fem afghanfamiljer i flyktinglägret i Piteå Havsbad. En av filmens huvudkaraktärer är Sabire, som spelar basket, kämpar med nya språket och får till slut en praktikplats.

20.30 Norrbottenspremiär för dokumentärfilmen Agneta
regi Patrik Witkowsky (58 minuter)
Agneta Norberg är en 80-årig fredsaktivist som i decennier – med en till synes oändlig energi, unik kunskap och stor humor – arbetat för att ett tredje världskrig inte ska uppstå.

21.40 Kraftverk, äktenskapskris och vänskap
* Stamnätet, regi Clara Bodén, dokumentärfilm (4,5 min). Reflektioner om att växa upp i en kommun med nio kraftverk, ändå Sveriges fattigaste kommun.
* Infektionen, regi Patrik Eklund, kort fiktion (17 min), del av Svenska Filminstitutets Bergmansatsning Bergman Revisited. Patrik Eklund skildrar ett äktenskap i kris på ett humoristiskt sätt.
* Jenny och Lotta på Arjeplogar’n, regi Eva Elke, dokumentärfilm (30 min).
Jenny och Lotta driver gratistidningen Arjeplogar’n tillsammans. När nyskilda Lotta möter kärleken, sätts vänskapen på prov.

Alla visningar på salong 2, Royalbiografen, Luleå (Nygatan 1).

Fritt inträde. Hjärtligt välkomna!


FacebookTwitterEmailLinkedIn