Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

SVT spelar in ny familjekomedi av Felix Herngren

Felix Herngren är tillbaka som skapare av en ny familjekomedi i SVT. Andra åket sänds i SVT hösten 2018 och börjar spelas in i Björkliden i februari.
Andra åket är en familjeserie där vi träffar Madde, född och uppvuxen i Björkfjället, en liten skidort allra längst upp i norr där hennes mamma driver ett mindre hotell. Plötsligt dör hotellets kökschef och Maddes mamma signalerar att hon inte orkar mera utan vill gå i pension. Madde och Petter ser en chans till ett nytt liv öppna sig, ett andra åk? Tillsammans med sin tweeny-dotter packar dom in sig i bilen från Storstan och flyttar norrut.

Serien spelas in under våren och bland skådespelarna ser vi Sanna Sundqvist, Jakob Setterberg, William Spetz, Bert-Åke Varg Mattias Fransson och Lena T Hansson.
Manusgruppen består av: Sara Marmnäs-Andersson, Erik Hultkvist, Tapio Leopold, Felix Herngren,och Niclas Carlsson.
Regi: Felix Herngren, Martin Persson och Eddie Åhgren
Andra åket samproduceras av SVT, FLX och Filmpool Nord.
– Här kan vi inte bara iscensätta spektakulära mord, att Norrbottensfjällen blir spelplats för en komediserie är mer än lustfyllt. Filmpool Nord hälsar Felix Herngren & gänget på FLX välkommen norrut!” säger Susann Jonsson, vd Filmpool Nord

Anna Croneman, Programchef Drama SVT:
-Solsidan landade hos sin stora, hängivna publik under vitt och fräscht-eran. Men nu är köken färdigrenoverade och livsstilsångesten handlar om helt andra saker – Det är ju inte hållbart att leva som vi gör! Med sedvanlig pricksäkerhet är produktionsbolaget FLX tillbaka med en familjekomedi om en familj som beslutar sig för att starta ett nytt liv långt bort från storstadens stress.
Efter framgångarna med Bonusfamiljen har vi det stora nöjet att återigen samarbeta med det proffsiga kollektivet på FLX, och med Felix Herngren – som författare och regissör. SVT ska vara oslagbara i genren familjekomedi – jag hoppas och tror att vi ska visa det med Andra åket.

Foto: FLX, namn från vänster: Mattias Fransson, Sanna Sundqvist, Felix Herngren, Jakob Setterberg och Ida Engvoll.

Maj-Doris


FacebookTwitterEmailLinkedIn