Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Årets julkalender spelas in i Norrbotten

En tjuvfamilj ska försöka fira en hederlig jul. Men har man tjuvandet i blodet är det inte det lättaste. Böckerna om familjen Knyckertz blir SVT:s julkalender – och spelas in i Luleå och Boden. 

”En hederlig jul med Knyckertz” är SVT:s julkalender 2021 och kommer att spelas in i Luleå med omnejd. Den beskrivs som “en varm och humoristisk julsaga som utspelar sig i en knasig tvärtomvärld”. Familjen Knyckertz spelas av David Sundin (pappa Bove), Gizem Erdogan (mamma Fia) och barnen Tage och Kriminellen som spelas av Axel Adelöw och Paloma Grandin. Inspelningen startar i slutet av januari, regissör är Leif Lindblom och för manus står Anders Sparring som även har skrivit böckerna om familjen Knyckertz.

– Det är en stor ära att få samproducera årets julkalender, det är första gången i Filmpool Nords historia som vi får vara med om det. Det är också extra roligt för mig personligen då det var ett mål för mig när jag började på Filmpoolen, säger Sandra Warg, vd på Filmpool Nord som menar att det betyder oerhört mycket att få visa upp Norrbotten i ett sådant viktigt, populärt och traditionstydligt inslag i svensk tv-historia.

Producent till årets julkalender är Linus Stöhr Torell, Unlimited Stories, och han ser väldigt positivt på samarbetet med Filmpool Nord och att det är Norrbotten som blir inspelningsplats.

– Det ska bli så himla kul att visa upp den delen av vårt vackra land och väldigt härligt med riktig vinter, säger Linus Stöhr Torell och fortsätter:

– Vi kommer framför allt att spela in i Gammelstads kyrka, i Rödbergsfortet i Boden och vid det gamla fängelset i Luleå, säger han.

Fotograf: Eva Edsjö/SVT


FacebookTwitterEmailLinkedIn