Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Filmpool Nord samproducerar Snabba Cash-duons nya serie Vargasommar

Regissören Jesper Ganslandt och manusförfattaren Oskar Söderlund ligger bakom Snabba Cash, nu gör de Vargasommar för TV4. I huvudrollen kommer vi bland annat att se Eva Melander (Gräns, UFO Sweden), Eliot Sumner (Ripley, The Gentlemen, No Time to Die) och Henrik Dorsin (Triangle of Sadness, Grotesco, Solsidan).

Vargasommar bygger på boken med samma namn av författaren Hans Rosenfeldt (skapare av Bron och brittiska Marcella) och utspelar sig i Haparanda. 

– Med Vargasommar har vi samlat en internationell cast framför kameran och de bästa talangerna bakom. Jag vill göra en serie som rör sig mellan mörk humor, intensiv spänning och brutalt våld i gränsstaden Haparanda. Det kommer helt enkelt bli en stor upplevelse att se denna serie som tar plats bland de tyngsta i genren nästa höst! säger Jesper Ganslandt, regissör.

Eva Melander spelar den 54-åriga Haparandapolisen Hannah Wester. Hon utreder ett dödsfall som tycks hänga ihop med en blodig knarkuppgörelse i Finland. Det blir starten på en rad brutala händelser. 

– Vi är entusiastiska över att vi äntligen får filmatisera Hans Rosenfeldts fantastiska roman. Den är fullmatad av starka karaktärer, TV-mässig dramatik och brutal action. Att vi dessutom har Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund till att förädla innehållet är en dröm som går i uppfyllelse. Vår ambition är att ge våra användare ett högkvalitativt suspense drama på bästa internationella nivå. Vargasommar är vår stora satsning under 2024. Vi ser också med spänning fram mot nästa bok i samma serie, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4.

Inspelningsstart för Vargasommar beräknas till juli 2023 och serien har premiär hösten 2024. 

Vargasommar produceras av produktionsbolaget Nordic Drama Queens, med Josefine Tengblad och Eiffel Mattsson som producenter. Serien är en samproduktion mellan TV4 Drama, Fifth Season, ZDF och Filmpool Nord. Fifth Season är internationell distributör.


FacebookTwitterEmailLinkedIn