Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Filmpool Nord söker vd

Vi söker dig som vill leda en av Sveriges största regionala filmorganisationer som investerar i långfilm och tv-drama, kortfilm och dokumentärer, och ger stöd till filmare, talanger, föreningar, pedagoger, barn och unga.

Filmpool Nord är en av landets viktigaste medfinansiärer av film och tv-drama, med uppmärksammade produktioner som Midnattssol och den nyinspelade tv-serien Jägarna som sänds i höst.

Filmpool Nord finansierar också kortfilm och dokumentärer varav många uppmärksammas nationellt och internationellt, aktuella exempel är Underdogs (om damishockeyns villkor) och Maj Doris (om samiska konstnären Maj Doris Rimpi).

Filmpool Nord bedriver också en omfattande filmpedagogisk verksamhet ute i regionens kommuner, främst riktad mot skolorna och unga talanger.

Som vd ska du fortsätta utveckla Filmpool Nords verksamhet och roll, både regionalt och nationellt, och även internationellt gentemot samarbetspartners i de nordiska grannländerna.

Du ska ha god ledarförmåga och erfarenhet av personalansvar för att kunna leda en liten och effektiv organisation i en snabbt föränderlig bransch. Du ska driva och utveckla verksamheten enligt den vision och de mål som ägare och styrelse beslutar om.

Du bör ha kunskap om filmbranschen, medieutvecklingen och samhällsutvecklingen i bred mening. God kommunikationsförmåga, både internt i företaget och utåt mot den nationella filmbranschen och regionen där Filmpool Nord verkar. Du ska representera Filmpool Nord i branschsammanhang, i filmpolitiska diskussioner och vid publika event, både nationellt och lokalt.

Filmpool Nord ägs av Region Norrbotten och elva kommuner i Norrbotten. Bolaget har två huvuduppdrag: att investera i film- och tv-produktioner, och vara en resurs för regionen när det gäller filmpedagogik, talangutveckling och barn- och ungdomsverksamhet.

Kontaktperson/Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis AB. Läs mer om tjänsten och registrera din ansökan på www.experis.se JobID: 38830

Urvalet kommer att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 april.
För mer information kontakta rekryteringskonsult Inger Sundgren på Experis:
Telefon: 070-3774891
E-post: [email protected]


FacebookTwitterEmailLinkedIn