Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Lasse-Majas detektivbyrå är tillbaka i Norrbotten!

Efter julens succé med Lasse-Majas detektivbyrå på Cmore är nu Clara Henry (Sara), Anders Jansson (polismästaren), Elis Nyström (Lasse) och Ellen Sarri Littorin (Maja) tillbaka i filmstudion i Sävast. När den första säsongen spelades in i Luleå och Boden sommaren 2020 engagerade produktionen stora delar av lokalbefolkningen som helt plötsligt befann sig i Valleby när de lokala landmärkena mystiskt bytte namn.

– Det känns väldigt roligt att vi återigen får vara med som samproducenter och att vi den här gången får visa upp vårt fantastiska vinterlandskap, säger Sandra Warg, VD på Filmpool Nord.

Inspelningen är planerad att pågå t o m april 2021 och kommer nästan uteslutande ske i Norrbotten.

– En sådan här produktion genererar ju också många arbetstillfällen vilket känns viktigare än någonsin nu när vår bransch är så hårt drabbad av den pågående pandemin. Sen känns det såklart extra roligt att vi får göra mer filmer för barn och unga i Norrbotten så att de också hittar identifikation i miljöer och sammanhang och ser att det går att jobba med film i länet. Det här är ju bred familjeunderhållning på TV4/Cmore och har också väldigt stor publikpotential, fortsätter hon.

Producenten Andreas Emanuelsson instämmer och berättar att mer än halva produktionsteamet faktiskt är från Norrbotten och att det var just möjligheten till att jobba med film som gjorde att flytten gick till Luleå när hans egen familj ville flytta norrut.

Produktionen är än så länge förtegen om vilka av de 29 mysterierna som nu kommer att lösas.


FacebookTwitterEmailLinkedIn