Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Motståndaren kan bli Sveriges Oscarsbidrag

Vår samproduktion Motståndaren, skriven och regisserad av Milad Alami, är en av tre kandidater till att bli Sveriges Oscarsbidrag för Bästa internationella film, stort lycka till säger vi!

De tre filmer som kandiderar är; Motståndaren i regi av Milad Alami, Paradiset brinner i regi av Mika Gustafson och Tillsammans 99 i regi av Lukas Moodysson.

Om Motståndaren:
I Motståndaren möter vi brottaren Iman, som tvingas lämna Iran med sin familj när ett förkrossande rykte sprids om honom. Han tvingas att lämna allt bakom sig och börja om i Sverige, tillsammans med sin familj. Men hans förflutna vägrar släppa taget om honom.

Filmen är regisserad av Milad Alami, som också skrivit manus, och i huvudrollen ser vi Payman Maadi, känd från bland annat Asghar Farhadis filmer. I övriga roller: Marell Nasiri, Björn Elgerd, Ardalan Esmaili och Arvin Kananian.

Filmen hade sin världspremiär på Berlins filmfestival tidigare i år. På Seattles filmfestival vann den Special Jury Award.
Filmen är producerad av Annika Rogell, Tangy med stöd av Filminstitutets tidigare långfilmskonsulent Madeleine Ekman.

Svensk distributör: TriArt Film. Biopremiär: 18 mars tidigare i år.

Det slutgiltiga svenska Oscarsbidraget i kategorin Best International Feature Film kommer att presenteras vid en pressträff den 21 september. Den 96:e upplagan av Oscarsgalan kommer att hållas i Los Angeles den 10 mars 2024.


FacebookTwitterEmailLinkedIn