Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Ny samproduktion spelas in i Norrbotten

Andreas Öhmans nya långfilm En dag kommer allt det här bli ditt är en djupt personlig berättelse om att komma hem, att våga möta det förflutna och om att växa upp. I huvudrollen ser vi Karin Franz Körlof och för första gången någonsin möts nu Peter Haber och Suzanne Reuter i en långfilm. Filmen produceras av Grand Slam Film och spelas in under hösten 2021 och beräknas få sin premiär hösten 2022. SF Studios distribuerar filmen.

– Humor har alltid varit mitt sätt att överleva livets prövningar, och film- och tv-kvällar har alltid varit en tillflykt. Därför är det nu en dröm att få jobba med mina barndomsidoler Peter och Suzanne i den historia där jag återvänder till landsbygd, värme och komedi. Med Karin i spetsen av den otroliga ensemblen hoppas jag kunna bidra med nya tryggande skratt, säger Andreas Öhman, regissör och manusförfattare.

En dag kommer allt det här bli ditt
Framgångsrika serietecknaren Lisa och hennes syskon samlas på sina föräldrars gård för första gången på över tio år. Föräldrarna vill att endast en av dem ska ärva skogen, som varit i familjen i generationer. Men är någon av dem villiga att flytta hem igen? 

I huvudrollen ser vi Karin Franz Körlof (The Wife, Den allvarsamma leken, Vår tid är nu, Blå ögon) och i två andra ledande roller spelar för första gången Peter Haber (Britt-Marie var här, Män som hatar kvinnor, Beck), och Suzanne Reuter (Hamilton, Lasse-Majas detektivbyrå, Vår tid är nu, Lorry) mot varandra i en långfilm.

En dag kommer allt det här bli ditt är en berättelse om familj och ett arv som ingen vill ha. 

Inspelningarna påbörjas i augusti 2021 och filmen kommer att spelas in i Västra Götaland och Norrbotten under 30 inspelningsdagar. 

Filmen produceras av Grand Slam Film i samproduktion med Film i Väst, Filmpool Nord, SF Studios, Breidablick och Naive, med stöd från SFI, filmkonsulent Madeleine Ekman, Creative Media Europe och Nordisk Film och TV-fond. Producenter är Gila Bergqvist Ulfung, Eliza Jones och Markus Waltå. Andreas Öhman står för manus och regi.

Andreas Öhman har gjort flertalet prisbelönta kortfilmer och första långfilmen I rymden finns inga känslor nominerades i flera kategorier för Guldbaggen och shortlistades som Best Foreign Feature till Oscarsgalan 2011. Sedan dess har Andreas skrivit och regisserat en lång rad filmer, bland andra Bitchkram, Remake och senast Odödliga.

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Om Grand Slam Film
Grand Slam Film drivs av Eliza Jones och Markus Waltå, som startade bolaget år 2015. De har hittills gjort ett antal prisbelönta kortfilmer och novellfilmer som bland annat blivit utvalda till filmfestivaler som Cannes, Berlinale, Tribeca och Toronto filmfestival och de producerar nu sina första långfilmer, däribland Pleasure som togs ut till Cannes 2020, och under 2021 tävlade i Sundance och tog emot Fipresci-priset på GIFF.

Foto: TT/Peter Seth/Klara G/SF Studios

För mer information eller material om filmen, kontakta:
Johanna Strand, Kult PR
[email protected]
+46707327366


FacebookTwitterEmailLinkedIn