Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

SVT Kortfilm går ut med en ny kortfilmspitch

Dokumentära kortfilmer om en ung generation som inte kan vänta på att livet ska börja.  SVT Kortfilm går ut med en ny kortfilmspitch.

Efter mer än ett år av distansering och isolering längtar många efter att återigen få leva fullt ut. Vi törstar efter mänsklig kontakt, kärlek,  kyssar, musikfestivaler och nattliga bad. Vi ser nu hur detta uppstår med både Corona-säkrade förutsättningar, men också i ren och skär desperation. Den unga generationen har offrat mycket under det senaste året och vi vill nu följa dem ut i sommarnatten, in i ett samhälle som kanske aldrig riktigt blir som det var förut.

SVT Dokumentär vill uppmuntra svenska dokumentärfilmare att göra filmer på temat: Nu kör vi! Vi eftersöker inte filmer som handlar om Corona. Men vi tror att en följd av pandemin är att många har haft tid att reflektera och utvärdera sin livssituation, vad som verkligen är värt något i livet. Kanske har fler börjat att tvivla på invanda mönster för att nu fråga sig; Är jag lycklig så här? Hur vill jag leva? Vem är jag egentligen?

Frågor som unga i alla tider antagligen levt och brottats med, men som nu, i denna pandemitid, är frågor som återigen måste utforskas. Vi vill se unga människor som tar steget, som lever fullt ut, som gör det med kärlek i bröstet eller med kampvilja i näven. Vi vill se människor som satsar, känner och lever. Som äntligen kan göra det de längtat efter. Kanske under rådande restriktionsförutsättningar, eller som startskottet när en annan typ av frihet väntar för att samhället ska återgå till det normala. Vad är det nya normala? Vilka är vi när vi möts igen? Hur ser drömmarna ut som driver oss eller vilka konflikter tvingar oss att välja sida?

Info i korthet 
Skicka in ditt programförslag till SVT Dokumentär och Kortfilm senast 9 augusti 2021. Se länk: https://svt.secure.force.com/dokumentar/

Bifoga programidé i form av projektbeskrivning, synopsis, cv på producent och regissör, budget, finansieringsplan samt en länk på rörligt provfilmat på den tänkta huvudpersonen eller huvudpersonerna.

Antal filmer inom satsningen: 6
Längd: Max 14:30
Önskad prioriterad målgrupp för att se filmerna: 18-40 år
Produktionsform: Samproduktion mellan SVT och respektive produktionsbolag. Med möjlighet att söka ytterligare stöd från andra filmfinansiärer.
Samproduktionsinsats per film från SVT: 250 000 SEK

Tidsplan
Juni-Augusti: Öppen pitch
9 augusti: Deadline för inskickade förslag.
Augusti: Intervjuer med sökande
September: Presentation av de utvalda projekten
Augusti-Januari: Inspelning
Februari-Maj: Efterproduktion
Sommaren 2022: Premiär på SVT

Kontakt SVT Dokumentär och Kortfilm:
Projektledare: Helena Ingelsten
[email protected]

Redaktörer:
Valentina Chamorro Westergårdh
[email protected]

Ina Holmqvist
[email protected]


FacebookTwitterEmailLinkedIn