Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Tom besökte branschträffen i Nordnorge

Jag har haft förmånen att som representant från Norrbotten resa upp och besöka Sommarøy vid Nord Norsk Filmträff sista helgen i april. Det var ett mycket trevligt evenemang för filmskapare och producenter från norra Norge samt Sverige under tre dagar fyllda med föreläsningar, diskussioner, presentationer och viktigast av allt – nätverkande.

Sommarøy vid Nord Norsk Filmträff, Foto: Esben Holm
Foto: Esben Holm

Eventet gav ett utmärkt tillfälle för branschpersoner att kunna presentera sig själva, sina bolag samt sina projekt för varandra i en avslappnad och fokuserad miljö. Något som inte funnits tillgängligt specifikt för oss i branschen mer nordligt placerade. Eventet hade ett bra upplägg med både presentationer från filmskapare och produktionsbolag blandat med presentationer från distributörer, filmvisningar och föreläsningar från filmklippare.

Foto: Esben Holm
Sommarøy vid Nord Norsk Filmträff, Foto: Esben Holm

Något som var extra trevligt var att varje filmvisning följdes av en presentation från filmens skapare samt en möjlighet till Q&A. I och med att eventet placerats avsides där alla deltagare bodde på samma hotell och upplägget omfattade hela dagarna från tidig morgon till sen kväll skapade det en gemytlig miljö och stora möjligheter för spontana utbyten.

Personligen lyckades jag knyta många nya intressanta kontakter och dessutom bekanta mig med mina svenska kollegor som jag endast känner vid namn men aldrig haft möjligheten att tidigare träffa.

Sommarøy vid Nord Norsk Filmträff, Foto: Esben Holm
Foto: Esben Holm

Avslutningsvis är jag väldigt glad över att ha haft den här möjligheten och hoppas att denna eminenta idé för möjlighet till utbyten över landsgränserna fortsätter och även expanderar i framtiden.


FacebookTwitterEmailLinkedIn