Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Vill du vara med och skapa framtidens tv-serier?

Vi kan nu med glädje berätta att Kalix folkhögskola startar en utbildning inom film- och serieproduktion. Utbildningen ska ge en grundläggande teoretisk och praktisk kunskap om yrkesroller och arbetssätt inom produktion av dramatiserad långfilm och tv-serier. Utbildningen pågår under två terminer (40 veckor), startar den 12 augusti 2019 och berättigar till studiemedel. Det är en distansutbildning med ett antal obligatoriska träffar.  

Just nu är det brist på filmarbetare i de mer praktiska yrkesrollerna så som bland annat produktionsledare/produktionspersonal och platschefer samt assistenter till bland annat foto, ljus och scenografi. Det har varit en riktig boom för tv-serier i Sverige de senaste åren. Det längre formatet har gjort att filmarbetare bokas upp under långa perioder och konkurrensen om personal är stor. Utmaningen har adresserats från flera håll och diskuterades bland annat under årets Filmkonvent. Det konstaterades där och då att det behövs fler filmarbetarutbildningar i Sverige. 

För den som är intresserad av att arbeta med filmproduktion är det ett lysande tillfälle att söka in till denna utbildning. 

– Vi hoppas att många söker sig till utbildningen eftersom det finns en ökad efterfrågan på filmarbetare i hela landet, säger Sandra Warg, vd Filmpool Nord. 

Läs mer här


FacebookTwitterEmailLinkedIn