Filmriket Play är live
Nu har ett nytt verktyg för att få in mer filmpedagogik i skolans undervisning lanserats. Filmriket Play är en play-tjänst med olika filmpaket, arbetsmaterial och handledningar som kan användas för att se och prata om film i skolan. Alla lärare i Sverige kan använda sig av verktyget kostnadsfritt i sin undervisning.
Sajten Filmriket är en nationell satsning med målet att locka fler pedagoger att arbeta med filmpedagogik och filmskapande i sin undervisning. Nu har sajten utökats med en play-tjänst och lärare kan därmed även arbeta med att låta eleverna se på film och samtala om vad dem upplever genom filmens språk. Idag erbjuds två filmpaket, ett som riktar sig till högstadie- och gymnasieelever och ett som är anpassat för de allra yngsta i åldern 6 till 9 år. Filmpaketen innehåller 17 filmer vardera för att matcha FN:s 17 globala mål för hållbarhet.
– Det är filmer som ger perspektiv, väcker känslor och skapar nya kunskaper. Vi vågar lova att filmerna ger en oslagbar ingång och förståelse för de globala målens betydelse. Och film som inte bara rör utan också berör skapar engagemang – just vad Agenda 2030 kräver för att bli verklighet, säger Lars-Eric Larsson, filmkonsulent barn och ungdom Filmpool Nord.
Om du är intresserad av att använda dig av Filmriket Play i skolundervisningen kan du skapa en användare och ett inlogg på sajten Filmriket. När du har gjort en användare kan du enkelt logga in och ta del av filmer, arbetsmaterial och handledningar.
Vill du veta mer?
Kontakta Lars-Eric Larsson, filmkonsulent barn och ungdom
070- 546 40 74
[email protected]