Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Norrbottningar med i satsningen It´s Love!

It’s Love är en kortfilmssatsning som har romantisk komedi i fokus. Bland dem uttagna projekten som vardera tilldelas 300 000 kronor hittar vi två norrbottningar – Emma Skoog och Anette Winblads.
– Det känns väldigt stort och hedrande. Roligt att de vågar satsa på en liten udda idé, säger Emma Skoog, regissör.

Emma Skoog och Anette Winblads projekt Breast Talk är ett av fem projekt som är uttagna till satsningen It´s Love. Breast Talk handlar om tre par och en singelkvinna som gestaltas av kvinnliga bröst med mun och ögon i olika åldrar och storlekar.
– Jag funderade på vad som gör mig lite unik. Kom fram till att jag är väldigt storbystad. På den vägen kom idén. Genom filmen vill jag avsexualisera brösten. Sätta dem i en annan kontext, säger Emma Skoog.

It’s Love är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet, Filmbasen, Filmpool Nord, Film i Skåne och Film i Väst med syfte att förnya genren romantisk komedi en smula. Filmerna kommer att bli drygt fem minuter långa och de fyra regionala parterna samproducerar var sin film, medan det femte projektet görs i Sundsvall. Projekten ska nu genomföras och sen blir det premiärvisning på Film Fest Sundsvall 11-15 mars 2020.

Breast Talk:
Regi: Emma Skoog
Producent: Anette Winblad
Manus: Emma Skoog och Anette Winblad
Bolag: Filotimofilm
Samproducent: Filmpool Nord

Synopsis: Tre par och en singelkvinna berättar med hjälp av samma frågor, ärligt och öppenhjärtigt om deras eventuella svårigheter, lyckliga stunder, avundsjuka och romantik som kantar deras kärleksrelation. Paren gestaltas av kvinnliga bröst med mun och ögon i olika åldrar och storlekar.


FacebookTwitterEmailLinkedIn