Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Årets julkalender – Familjen Knyckertz – blir långfilm

Gänget från julkalendern 2021 förbereder sig nu för en långfilm. Den 5 september 2022 påbörjas inspelningen av Familjen Knyckertz och Snutjakten. Första hållplats över inspelningsplatser blir Luleå.

2021 års julkalender gick ingen obemärkt förbi. En hederlig jul med Knyckertz uppskattades av stora och små som med spänning följde julsagan om en bovfamilj i en knasig tvärtom-värld.

– Vi tyckte om vår julkalender så mycket, så redan när vi spelade in den planerade vi för en långfilm. Nu har vi fått ihop finansieringen och kan äntligen köra igång, säger producenten Linus Stöhr Torell.

Det är produktionsbolaget Unlimited Stories med Linus Stöhr Torell och Frida Wallman i spetsen som producerar filmen som nu handlar om en ny kupp.

– Det är ett helt nytt äventyr den här gången, en ny kupp där hunden Snuten står lite mer i centrum och hela hans existens står på spel. Snuten är ju Tures bästa kompis och han börjar ana att familjen kanske stulit honom också.

Den 5 september startar inspelningen av långfilmen i Luleå. Därefter får både Boden och Stockholm besök av filmteamet.

– Vi är i princip samma gäng som var med i julkalendern och filmen blir färdig vintern 2023.

Sandra Warg, vd Filmpool Nord, är väldigt glad över att det blir en fortsättning efter succén med julkalendern.

– Vi har hoppats på detta ända sedan vi såg vilken framgång förra årets julkalender blev. Det här är ju ingen fortsättning från julkalendern men de som såg och gillade den kommer att se och gilla den här långfilmen! Vi är väldigt förväntansfulla inför den här långfilmen som vi tror kan nå en väldigt stor publik och som bygger på en redan stort uppskattad tv-serie som nådde ut i hela Sverige.

Filmen regisseras av Leif Lindblom och manusförfattare är Anders Sparring som även skrev manus för julkalendern. Samproduktionsbolag är Filmpool Nord, Nordisk Film, Svenska filminstitutet, Tv 4, C More och Film Stockholm.


FacebookTwitterEmailLinkedIn