Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Hälsning från Bergmansveckans talangdagar!

Regissören och manusförfattaren Luiz Felipe Sandre från Piteå deltar i Bergmansveckans talangdagar på Fårö som representant för Norrbotten. Totalt är det 25 filmare från olika regioner i Sverige som samlas på Fårö varje år efter midsommaren för att lyssna på föreläsningar, göra övningar, titta på film och för att umgås. Luiz Felipe är helt fascinerad över alla möten.

– De enda ord jag kan beskriva Bergmansveckans Talangdagar med är ”fascinerande”. Under bara de tre första dagar fick jag möjligheter att träffa filmskapare från hela landet, titta på deras filmer, visa en av mina filmer för dem och även skapa en film tillsammans baserad på Bergmans film ”Vargtimmen”. Dessutom fick vi chansen att lyssna på och mingla med regissörerna Ruben Östlund och Ari Aster som gav mig bra tips gällande finansiering, produktion och distribution av långfilm, något som kommer i jättebra tid när jag precis påbörjat utvecklingsfas två med mitt första långfilmsmanus.

Just nu skriver Luiz Felipe Sandre sitt första långfilmsmanus i satsningen Talang Norra. Fårö med Ingmar Bergmans hus har verkligen gjort intryck på Luiz Felipe.

-Höjdpunkten av veckan för mig var att besöka Bergmans hus. Att se hans arbetsplats, hans VHS kollektion, hans böcker, hans anteckningsbok vid sängen – det gav mig ett perspektiv på honom som få i världen får se. Dessutom måste jag säga att Fårö är en av de vackraste platserna i Sverige.


FacebookTwitterEmailLinkedIn