Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Coronaviruset

 

Till alla filmvänner,

just nu befinner vi oss i en mycket oförutsägbar tillvaro. Spridningen av Covid-19 ökar varje dag. Den nya verkligheten slår mot de flesta branscher – inte minst mot film och tv-branschen. Det drabbar filmarbetare, bolag, frilansare, verksamheter och organisationer.

Vad händer?

Filmpool Nord följer noggrant utvecklingen kring Covid-19 och uppdaterar information här eftersom. Vi genomför inte större evenemang, som exempelvis filmpremiärer och andra större arrangemang, men genomför det som är möjligt utifrån rådande läge. Kontakta oss om ni har frågor kring något speciellt evenemang.

Produktioner?

Ni som är samproducenter uppmanas att kontakta oss om era produktioner skjuts på framtiden eller tvingas ställa in. Detta så att vi kan hjälpa till att analysera läget och minimera skadan för respektive projekt och inblandade produktionsbolag.

Utvecklingsprojekt?

För er som fått beviljad utvecklingsinsats för kort fiktion eller dokumentärfilm är vi öppna för att förändra tidsplaner och för att förändra vad som ska genomföras i utvecklingen. Ta kontakt med Katja Härkönen, konsulent kort fiktion och dokumentärfilm.

Film barn och unga?

Har din skola ett inplanerat besök av oss? Vi åker fortfarande ut till de skolor som är öppna och hjälper pedagoger och elever och bistår med kompetens. Om ni föredrar att det sker digitalt – kontakta oss.

Vår digitala webbaserade filmpedagogiska plattform filmriket.com är en guldgruva i digitala tider. En plattform där barn och unga lär sig att skapa film. Kontakta gärna vår filmkonsulent för barn och unga, Lars-Eric Larsson, om du vill veta mer.

Studion – Studio Nord?

Studio Nord är öppen och bokad hela året.

Allmänt?

För att motverka smittspridning har alla större arrangemang och möten vi håller i, eller är delaktiga i, ställts in eller skjutits på framtiden. Vi använder oss av digitala lösningar där det är möjligt. Vårt eget deltagande i andra arrangörers evenemang begränsas. Vi reser enbart inom Norrbotten just nu och medverkar gärna digitalt på möten. Vi håller denna text uppdaterad under våren.

Övrigt?

Har ni frågor eller funderingar eller bara vill samtala – så är ni välkomna att kontakta oss. Vi följer läget hela tiden och håller oss och er uppdaterade.

Var rädda om varandra så hörs vi och ses snart igen!

Sandra Warg

vd Filmpool Nord


FacebookTwitterEmailLinkedIn