Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Då får Rebecka Martinsson premiär på C More & TV4

Kriminalserien Rebecka Martinsson är äntligen tillbaka med nya rafflande fall i Kiruna. Andra säsongen, med Sascha Zacharias i huvudrollen, får premiär 27 april på C More och 6 maj på TV4.
– Det har varit spännande och samtidigt en stor utmaning att spela Rebecka. Hon är en empatisk och känslostyrd person med en mycket stark instinkt som fungerar som en kompass i hennes jobb som åklagare. Men i jakten på sanningen tar hon ibland lagen i egna händer vilket skapar stora problem, säger Sascha Zacharias.

Nu släpps de första pressbilderna från serien som utspelar sig i vackra Kiruna med omnejd. Här arbetar Rebecka Martinsson (Sascha Zacharias) på som åklagare sedan några år efter att hon lämnat Stockholm och flyttat till sin farmors hus i Kurravaara. Vid sidan om de komplicerade brottsfallen, så kämpar Rebecka med svåra livsval och blir även påmind om händelser i hennes förflutna som hon behöver ta itu med.
– Rebecka har funnit nära vänskap och även kärlek i Kiruna men hon har samtidigt väldigt svårt att släppa in de hon älskar på grund av saker som hänt tidigare i hennes liv. Det är något hon brottas med hela tiden, och något jag försökt ge uttryck för, säger Sascha Zacharias.

Sascha Zacharias slog igenom i TV4-serien Skilda världar i rollen som ”Stina” på 90-talet innan hon flyttade till Italien 1999 där hon har medverkat i ett stort antal filmer och tv-serier. Sedan hon kom tillbaka till Sverige har hon medverkat i Modus (2015), Beck (2016) och Sommaren med släkten (2017). Rollen som Rebecka Martinsson blir hennes första stora huvudroll sedan flytten till Sverige.
Tittarfavoriten Rebecka Martinsson hade premiär 2017 och bygger på karaktärerna i författaren Åsa Larssons världsberömda deckarsvit med samma namn. I rollistan syns förutom Sascha Zacharias bland andra Guldbaggevinnaren Eva Melander, Samuel Fröler, Jakob Öhrman, Gunilla Röör, Thomas Oredsson och Ardalan Esmaili.
– Det känns fantastiskt att det äntligen är dags för uppföljaren till vår stora publiksuccé Rebecka Martinsson. Vi bjuder tittarna på fyra riktigt ruggiga kriminalfall som Rebecka och polisenheten i Kiruna måste ta itu med. Den här gången är serien fritt baserat på Åsa Larssons karaktärer, men Åsa har varit delaktig i manusprocessen, vilket märks, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för Rebecka Martinsson på C More och TV4.

Rebecka Martinsson produceras av Yellow Bird, på uppdrag av C More och TV4. Serien är en samproduktion med Filmpool Nord i samarbete med ARD Degeto. Bakom regi står koncepturerande regissör Fredrik Edfeldt samt Andrea Östlund. Manusförfattare är Karin Arrhenius och Oskar Söderlund. Åsa Larsson har varit en del av manusgruppen. Serien består av fyra kriminalfall uppdelade på åtta avsnitt.

Rebecka Martinsson har premiär 27 april på C More och 6 maj på TV4.


FacebookTwitterEmailLinkedIn