Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Digital premiär för filmen om popbandet The Magnettes

Corona har stoppat filmfestivalerna där den skulle visats. Men nu är det äntligen dags för publik filmpremiär för vår samproduktion, dokumentären om popbandet the Magnettes från Pajala. En premiär – hemma i din soffa – via en länk på Filmpool Nords hemsida. Dessutom en fördjupande intervju efter filmen.

Det handlar om 80 minuter där tittaren får komma bandmedlemmarna i The Magnettes riktigt nära. I filmen berättar Rebecka Digervall, Sanna Kalla och Tomas Bäcklund Thuneström om sin musikaliska resa, som är långt från den glamour som vi associerar till artistlivet. 

Den andra december hade Filmpool Nord planerat en visning av filmen i Folkets hus i Pajala; en visning som inte är möjlig med de nya restriktioner som råder.  Nu blir det istället en digital visning samma datum. Filmpool Nord är samproducenter till filmen The Magnettes och vd Sandra Warg hoppas att en stor publik ska hitta till filmlänken istället för salongen.

– Pajala kändes som en självklar plats för visning av The Magnettes och nu när det inte går att samlas i en lokal hoppas vi ändå att så många norrbottningar som möjligt tar chansen att se filmen digitalt istället.

Sandra Warg hoppas dessutom att visningen kan innebära ett nytt rekord.

– Vi vill att publiken ska få se norrbottnisk film och det finns ett sug! När Filmpool Nord häromveckan visade naturfilmen Våtmark, filmat vid en myr utanför Harads, hade vi mer än 700 som klickade sig in på vår hemsida för att se filmen. Nu hoppas vi på ett nytt tittarrekord för filmen om The Magnettes!

En annan bild än sociala medier

Filmen är ett personligt porträtt av ett band som kämpar för att uppfylla sin dröm – men kampen har ett pris, som bland annat tar sig uttryck i psykisk ohälsa hos bandmedlemmarna. Som bonusmaterial till den digitala visningen visas en intervju efter filmen.

– Det kändes skönt att få tillfälle att prata med de medverkande efter filmen och jag hoppas och tror att många i publiken har utbyte av just det, eftersom förmodligen fler än jag lär få tankar och frågor efter att ha sett den, säger Lena Callne som leder samtalet.

Producent för filmen The Magnettes är Göran Hedemalm, Massa Media.

– Den här filmen blev nog något annat än det vi förväntade oss när vi drog igång, precis som det ofta är med dokumentärer. Det var en lång och ibland tuff process, men med facit i hand blev det en viktigare film än jag ens kunnat ana när jag tog mig an att producera den.

Under tre år följde filmaren Martin Åhlin bandet med sin kamera. Frida Tuneström, som både regisserat och medverkar i filmen som stylist till bandet och dessutom är fru till en av bandmedlemmarna, har en stark önskan och vision:

– Jag hoppas att filmen ska inspirera till samtal och lätta på stigman kring psykisk ohälsa. Och att unga människor får se hur livet faktiskt är bortom fasaden som finns i till exempel sociala medier.

Filmen The Magnettes  visas den 2 dec kl 18.30 via filmpoolnord.se


FacebookTwitterEmailLinkedIn