Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Inspelningarna igång för Andreas Öhmans långfilm “En dag kommer allt det här bli ditt”

Inspelningen av Andreas Öhmans nya långfilm En dag kommer allt det här bli ditt pågår för fullt i Norrbotten och förflyttas därefter till Västra Götaland. Filmen är en personlig berättelse om att komma hem, våga möta det förflutna och om att växa upp. I huvudrollerna ser vi Karin Franz Körlof, Peter Haber och Suzanne Reuter. I andra ledande roller ser vi Liv Mjönes, Arvin Kananian, Mattias Fransson, Emil Almén och Filip Berg. Filmen produceras av Grand Slam Film och distribueras av SF Studios. Den beräknas få premiär hösten 2022.  

– Det är en helt otrolig känsla att vara igång och se karaktärerna komma till liv genom kläderna, miljöerna och framförallt skådespelarna. Det är en sådan jävla ynnest att få göra film igen och mäktigt att se alla kämpa för samma vision, säger Andreas Öhman, regissör och manusförfattare

Huvudrollsinnehavarna är Karin Franz Körlof (The Wife, Den allvarsamma leken, Vår tid är nu, Blå ögon), Peter Haber (Britt-Marie var här, Män som hatar kvinnor, Beck och Suzanne Reuter (Hamilton, Lasse-Majas detektivbyrå, Vår tid är nu, Lorry). I andra ledande roller ser vi skådespelarna Liv Mjönes, Arvin Kananian, Mattias Fransson, Emil Almén och Filip Berg.

En dag kommer allt det här bli ditt
Den framgångsrika serietecknaren Lisa och hennes syskon samlas på föräldrarnas gård för första gången på över tio år. Föräldrarna vill att endast en av dem ska ärva skogen, som varit i familjen i generationer. Men är någon av dem villig att flytta hem igen?

En dag kommer allt det här bli ditt är en berättelse om familj och ett arv som ingen vill ha.

Inspelningarna pågår i Norrbotten och kommer därefter att förflyttas till Västra Götaland.

Filmen produceras av Grand Slam Film i samproduktion med Film i Väst, Filmpool Nord, SF Studios, Breidablick och Naive, med stöd från SFI, filmkonsulent Madeleine Ekman, Creative Media Europe och Nordisk Film och TV-fond. Producenter är Gila Bergqvist Ulfung, Eliza Jones och Markus Waltå. Andreas Öhman står för manus och regi.

Andreas Öhman har gjort flertalet prisbelönta kortfilmer och första långfilmen I rymden finns inga känslor nominerades i flera kategorier för Guldbaggen och shortlistades som Best Foreign Feature till Oscarsgalan 2011. Sedan dess har Andreas skrivit och regisserat en lång rad filmer, bland andra Bitchkram, Remake och senast Odödliga.

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Om Grand Slam Film
Grand Slam Film drivs av Eliza Jones och Markus Waltå, som startade bolaget år 2015. De har hittills gjort ett antal prisbelönta kortfilmer och novellfilmer som bland annat blivit utvalda till filmfestivaler som Cannes, Berlinale, Tribeca och Toronto filmfestival och de producerar nu sina första långfilmer, däribland Pleasure som togs ut till Cannes 2020, och under 2021 tävlade i Sundance och tog emot Fipresci-priset på GIFF.

Foto: Ari Willey

För mer information eller material om filmen, kontakta:
Johanna Strand, Kult PR

[email protected] 

+46707327366


FacebookTwitterEmailLinkedIn