Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Kulturnatten – välkommen på filmvisning!

Under Kulturnatten 11 september kommer vi att visa flera härliga produktioner på biografen Royal i Luleå. Till dig som vill veta vad du har att vänta kommer här lite smått och gott om samtliga filmer.

18.00 Kortfilmspaket med digitala presentationer från Filmskaparna

Våra Avstånd – Av Emma Wiggefors
Våra Avstånd är en hybrid mellan dokumentär och fiktion med norrbottniska berättelser om insikt och rädslor under en tid mitt i en pandemi – en tid där våra trygghetsmurar sakta men säkert raserar framför våra ögon. De riktiga berättelserna samspelar med en fiktiv spelfilm om en kvinna som flyr verkligheten och isolerar sig i ett hus, där hon genomgår en särpräglad berg- och dalbana av overklighetskänslor.

Vi ses på torsdagar – Av Mitra Sohrabian
Vi ses på torsdagar är en kort dokumentärfilm om en grupp unga muslimska tjejer som varje torsdag möts på ett badhus och lär sig simma och tillbringar en kort tid med att umgås. Dessa unga tjejer är som vilken svensk tjej som helst, men skillnaden är att de vill bada i ett avskilt badhus och bär heltäckande kläder. Men detta är inte ett hinder för dem, för att de ha roligt och tiden på badhuset blir en frizon för dem som fylls av skratt, musik och skrik.

Nattåget – Av Jerry Carlsson
18-åriga Oskar tar nattåget hem från Stockholm till Älvsbyn. På tåget ser han Ahmad och för första gången möter Oskar samma längtan och attraktion som han själv känner.

Breast Talk – Av Emma Skoog
Breast Talk är en halvanimerad kortfilm där tre par kvinnobröst har huvudrollerna. Brösten gestaltar olika par som berättar om sina relationer. Intervjuerna är dokumentära och med värme och humor får vi en inblick i de medverkandes kärleksliv.

Det stora överflödet – Av Magnus Fredriksson
Efter en översvämning flyter Pää iväg efter Torneälven på sitt hustak. Snart ansluter sig Nif och tillsammans färdas de ner för älven och ut på havet. Under resans gång träffar de på många underliga varelser, varav några hjälper dem på vägen. De bevittnar också effekterna av miljöförstöring.

20.00 – Långfilm den längsta dagen av Jonas Selberg Augustsén
En midsommarafton någonstans norr om Polcirkeln. Solen lyser skoningslöst hela dygnet över ett litet samhälle där alla inte uppskattar dess frånvaro av skugga och svalka. För visst är det jobbigt att må dåligt när dagen aldrig verkar vilja ta slut?

Förfilm Sonata av Jonas Selberg
En kvinna upptäcker att hennes 7-åring har stulit från henne- Hon försöker förklara för honom att detta är fel, men klarar inte av att kommunicera på barnets nivå. Budskapet fungerar bra som en godnattsaga. Baserat på en roman av Anton Chekhov.


FacebookTwitterEmailLinkedIn