Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

LasseMaja vinner Kristallen!

1 september ägde årets Kristallengala rum på Cirkus i Stockholm där det var dags för årets främsta tv-insatser att hyllas. Vinnare i kategorin Årets barnprogram gick till vår samproduktion LasseMajas Detektivbyrå.

Kristallen är ett årligt pris till tv-personligheter och tv-program i Sverige. Årets gala leddes av tv-veteranen Peter Settman och nominerade i kategorin Årets barnprogram var LasseMajas Detektivbyrå, Lilla Aktuellt, Rock’n’roll, Wild Kids och Strula. När vinnaren stod klar visste glädjen inga gränser.

– Det här är helt fantastiskt och väldigt roligt. Vi hade inte vågat räkna med att vinna så reaktionen var väldigt spontan, vi blev alla väldigt glada, säger producenten Andreas Emanuelsson som var på plats på Cirkus tillsammans med Elis Nyström och Ellen Littorin. Eller som publiken känner dem, Lasse och Maja.

Vinnare från kristallen galan årets barnprogram lassamajas detektivybrå
Andreas Emanuelsson, Elis Nyström, Ellen Littorin

LasseMajas Detektivbyrå producerades av FLX TV AB, på beställning av C More/TV4 i samproduktion med Filmpool Nord, C More Entertainment AB & TV 4 AB. Serien spelades in i både Luleå och Boden och bygger på de framgångsrika och älskade böckerna om LasseMajas Detektivbyrå, skrivna av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis. De sex avsnitten hade premiär på C More under julen 2020.

– Vi är väldigt glada och hedrade över att LasseMaja vunnit det finaste priset man kan få för ett barnprogram – Kristallen. Filmpool Nord har en stolt tradition av att samproducera barnproduktioner. Det här är verkligen ett pris som alla som jobbat med tv-serien bidragit till, så stort grattis till alla, säger Filmpool Nords vd Sandra Warg.

De två vännerna Lasse och Maja driver en detektivbyrå i Valleby och åtar sig alla möjliga fall. De är också ett framgångsrikt stöd till polismästaren, som i tv-serien spelas av Anders Jansson.

– Det var väldigt roligt att se de här tokiga och härliga karaktärerna från böckerna komma till liv och att samtidigt få göra det på hemmaplan i Norrbotten. Vi var en härlig sammansättning av medverkande som hade otroligt roligt tillsammans, säger Andreas Emanuelsson.

– Vi blev rätt förvånade över vinsten med tanke på att kategorin var så blandad, det var inte bara familjedrama. Så det var oväntat men otroligt roligt och välförtjänt, med tanke på hur vi kämpade i både en varm och stressig sommar och en smällkall vinter, avslutar regissören Ted Kjellsson.

Clara Henry, Elis Nyström, Ted Kjellsson, Ellen Littorin
Clara Henry, Elis Nyström, Ted Kjellsson, Ellen Littorin

 

Fakta LasseMajas Detektivbyrå
Regissör: Ted Kjellsson, Gustaf Åkerblom & Johan Lundin
Manusförfattare: Josefin Johansson, Janne Vierth, Daniel Karlsson, Jacob Seth Fransson & Jessica Ericstam
Fotograf: Erik Persson, Benjamin Zadig & Christian Haag
Producent: Andreas Emanuelsson & Tony Österholm


FacebookTwitterEmailLinkedIn