Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

LasseMajas Detektivbyrå spelas in i Norrbotten

Julen 2020 kommer att bli en mystisk och klurig sådan. Redan nu har inspelningen av den nya tv-serien för hela familjen startat i länet. Serien produceras av FLX, på beställning av C More/TV4 i samproduktion med Filmpool Nord. En helt ny version av tv-serien LasseMajas Detektivbyrå med mysterier som aldrig tidigare har filmatiserats.

Inspelningarna av den nya familjeserien, som är i sex avsnitt, har börjat i Luleå och i Boden under sommaren. I huvudrollerna som Lasse och Maja syns Elis Nyström (Panik i tomteverkstan) och Ellen Littorin (Revansch). De två vännerna driver en detektivbyrå i Valleby och åtar sig alla möjliga fall. De är ett framgångsrikt stöd till polismästaren, som i tv-serien spelas av Anders Jansson (Hipp Hipp, Halvvägs till himlen, Starke Man). Hela rollistan presenteras under hösten.

Serien bygger på de framgångsrika och älskade böckerna om LasseMajas Detektivbyrå, skrivna av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis. Varje avsnitt i tv-serien baseras på en LasseMaja-bok, vars berättelser aldrig tidigare har filmatiserats. I den första säsongen berättas historierna om Brandkårsmysteriet, Skolmysteriet, Modemysteriet, Kyrkomysteriet, Sjukhusmysteriet och Kärleksmysteriet.

I Filmpool Nords studio i Sävast, Studio Nord, har studiobyggnationerna pågått i flera månader. Nu är allt färdigt även där för inspelning.

Filmpool Nords vd Sandra Warg är stolt och glad över att samproduktionen kommer att spelas in i Norrbotten.

– Det här innebär att vi fortsätter att samproducera högkvalitativa tv-serier som har enormt stor publikpotential- både för barn och deras föräldrar. Dessutom leder det till många arbetstillfällen inom tv/film-branschen i länet, till att Norrbotten fortsätter att vara en viktig och stor aktör inom tv-serier och att länet fortsatt får synas långt utanför Norrbottens gränser. Det är fantastiska talanger både framför och bakom kameran som borgar för en succé. Jag har själv läst alla böckerna för mina barn och är stormförtjust i dem och ser fram emot att få se tv-serien till jul – tillsammans med barnen.

LasseMajas Detektivbyrå är en serie i sex avsnitt à 44 minuter och väntas ha premiär på C More under julen 2020. Serien produceras av Andreas Emanuelsson från Luleå åt FLX, på beställning av C More/TV4 i samproduktion med Filmpool Nord. Ted Kjellsson och Gustaf Åkerblom regisserar. Jessica Ericstam är huvudförfattare, storyline är skriven av Janne Vierth och Jacob Seth Fransson som har skrivit manus tillsammans med Daniel Karlsson. Lisa Dahlberg är exekutiv producent för LasseMajas Detektivbyrå på C More och TV4.


FacebookTwitterEmailLinkedIn