Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Leila tävlar i Hamburg

Fariba Haidaris dokumentärfilm Leila tävlar på den prestigefyllda kortfilmsfestivalen Hamburg International Short Film Festival i juni. Filmen är den enda svenska kortfilmen som är vald till den internationella kortfilmstävlan i Hamburg. Dokumentären Leila ger en otrolig inblick i transsexuella 64-åriga flickskolalärarens liv i Herat, Afghanistan innan talibanerna tog makten. Leila är varm, öppen och klok person, som inte döljer sin personlighet.

Tidigare i år hade filmen premiär på Tempo dokumentärfestival i mars, där den fick en hedersomnämnande. I slutet av mars hade Leila internationell premiär på Europas största queer filmfestival BFI Flare i London, där den fick en fantastisk mottagning med flera fina recensioner.  Här kan du läsa Amber Jacksons recension om filmen: https://www.ukfilmreview.co.uk/reviews/leila—bfi-flare Och en till engelsk recension om filmen: https://cineramafilm.com/2023/03/26/bfi-flare-quick-picks-2/

Dokumentären Leila planeras att visas  i Norrbotten, bl.a. 25 maj i Älvsbyn under Filmpool Nord på turné  och på Luleå Pride i augusti. Följ Filmpool Nord på Facebook för mer detaljerade visningstider.

Leila är regisserad av Fariba Haidari, som bor i Piteå. Antonio Russo Merenda på Ginestra Film har producerat filmen och Filmpool Nord är filmens samproducent. Leila har också fått stöd från Svenska Filminstitutet och den gjordes i samarbete med SVT.


FacebookTwitterEmailLinkedIn