Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Norrbottens turné med dokumentären Vintersaga

Nedräkningen till biopremiären av Vintersaga i regi av Carl Olsson har börjat. Det blir förvisningar av filmen på flera orter i Norrbotten, där en stor del av filmen är inspelad. Dokumentären Vintersaga är inspirerad Ted Ströms låt med samma namn. Filmen har Norrbottenspremiär i Luleå 12/10, sen blir det en visning i Arjeplog 13/10, i Kiruna 14/10, i Pajala 15/10 (OBS! flera visningar i Pajala) och i Piteå 16/10. Regissören Carl Olsson närvarar visningarna i Norrbotten. Visningen i Kiruna är på Kiruna Aurora. Läs mer på respektive biografens hemsida. Välkomna!

Vintersaga är ett ode till det svenska vemodet. I 24 omsorgsfullt inramade situationer gör filmen nedslag i ett fruset vintersverige. Vi möter en mosaik av människoöden och genom deras tvivel, minnen och drömmar, formas en bild av landet där det blå ser en isande, grå kall vind.

En film om längtan, kärlek, vänskap, fotboll, brödraskap, systerskap, bilar, fartyg, dricka, sex, snö, is, mörker, ömhet, drömmar, droger, rojalism, universum och allt däremellan. En visuell storslagen, humoristisk och vemodig vinterresa genom Sverige – och i oss själva.

Vintersaga är 81 minuter lång.  Läs mer om filmen HÄR

Se filmens trailer HÄR


FacebookTwitterEmailLinkedIn