Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Stockholms filmfestival Junior 2024

Stockholms filmfestival Junior 2024 kommer att äga rum mellan den 8:e och 14:e april. Juniorfestivalen blir ett fantastiskt tillfälle för alla barn i hela landet att upptäcka och njuta av högkvalitativ film från över 30 olika länder och är dessutom helt gratis för alla barn mellan 6-19 år och lärare.

Ett av Stockholms filmfestival Juniors primära mål är att erbjuda en inkluderande upplevelse för alla barn, oavsett var de befinner sig, och erbjuder därför festivalen helt gratis på ett flertal biografer runt om i Stockholmsförorter samt via den digitala tjänsten “festival on demand”. Detta ger möjlighet för elever och lärare över hela Sverige att delta och ta del av festivalen på ett flexibelt sätt, anpassat till era egna tidsramar och förutsättningar.

Ytterligare en spännande del av årets festival är såklart dem två nationella tävlingarna: Pitchtävlingen och 1 min kortfilmstävlingen. Anmälan för båda tävlingarna öppnar den 2:a oktober och detta är en unik chans för elever att utveckla sina kreativa talanger inom film. Vi ser fram emot att tillsammans göra Stockholms Filmfestival Junior 2024 till en oförglömlig händelse för alla barn runt om i Sverige.

PITCHA DIN KORTFILMSIDÈ! 
Har du en spännande filmidé som du vill ska bli verklighet? Anmäl dig till Pitchtävlingen och få möjligheten att presentera din idé för en jury från filmbranschen! Pitchtävlingen arrangeras för alla ungdomar mellan 15 – 19 år.

Vinnaren av bästa pitch presenteras på Stockholms filmfestival Juniors stora prisutdelning i april och belönas med en ackreditering till höstens internationella filmfestival!

Pitchen ska vara för en kortfilmsidé och ska innehålla:
• Moodboard
• Synopsis
• Manus/utdrag ur manuset

Skicka in ditt bidrag till [email protected]

1 MIN KORTFILM TÄVLING! 
1 minut film är en nationell kortfilmstävling för alla barn och unga mellan 6 – 19 år. Både grupper och enskilda elever kan skicka in bidrag, det enda kravet är att filmen är minst 1 minut och max 3 minuter lång. Vinnarfilmen visas på bioduk samt tilldelas ett fint pris på prisceremonin av en av våra partners.

Har du redan en inspelad kortfilm? Perfekt, skicka in den redan idag! Vill du börja spela in en film nu? Kör hårt och lycka till!

Anmälan öppnar 2 oktober 2023.  Sista dag att skicka in ditt bidrag är 25 mars 2024.


FacebookTwitterEmailLinkedIn