Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Vinnarna i Ung film i Norr

Fredagen 29 september bjöd vi in till filmvisning av tävlingen Ung film i Norr där vinnarna går vidare till den nationella tävlingen Novemberfestivalen i Trollhättan. Filmvisningen höll till på Bio 3:an i Piteå och de filmer som nu är med i tävlingen från Ung film i Norr är:

Tungviktsklassen:
Vinnare: Så låt sorgen komma av William Älgebrink

Motivering:
“För ett gripande och vackert drama som med elegans skildrar sorg och förlust. Den sparsmakade dialogen ger känslorna utrymme och låter publiken andas, samtidigt som det säkra fotot lyfter fram ett genuint och djupt berörande skådespeleri. Inslagen av magisk realism vittnar om en professionell och väl avvägd användning av tillgängliga resurser.”

Så låt sorgen komma av William Älgebrink och Onsdagen som aldrig existerade av Minna Stenberg, Sofia Eriksson, Isak Bergeman och Hannes Fabricius
Mellanviktsklassen:
Vinnare: Onsdagen som aldrig existerade av Minna Stenberg, Sofia Eriksson, Isak Bergeman och Hannes FabriciusMotivering:
”Med lust, humor och oemotståndlig energi riktas udden mot TV-soffans slaveri i en lekfull och surrealistisk betraktelse över de genrer som fängslar oss – och till slut bokstavligen håller filmens tittare fången. Underhållning och reflektion i skön förening.”

Juryn bestod av Erik Norberg, långfilmskonsulent Filmpool Nord, Felicia Bärgh, producent och Luiz Felipe Sandre, regissör.


FacebookTwitterEmailLinkedIn