Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Northern Motion Regi – Ett kurspaket för dig som vill utvecklas som filmregissör

Vem kan söka?
Du som har viss erfarenhet inom film och vill satsa på att bli regissör. Erfarenheten kan vara att du studerat film på en utbildning, jobbat på filminspelningar eller gjort egen film. Du kan vara i planeringsstadiet för din första fiktiva kortfilm eller i utveckling av din första långfilm, vi ser ett värde av en grupp i med olika ålder, erfarenhet och bakgrund. Du ska bo i Norrbotten eller i Västerbotten eller alternativt ha en stark koppling till en av regionerna. Vi prioriterar personer som bor i regionen.

OBS! Kursen handlar inte om dokumentärfilmsregi utan riktar sig till dig som vill lära sig att regissera fiktiva filmer.

 

Kursledare Amanda Kernell
Amanda Kernell, född 1986 i Umeå, är utbildad regissör från Den Danske Filmskole och har gjort prisbelönta kortfilmer på hemmaplan i Västerbotten sedan 2006, inklusive Stoerre Vaerie som var nominerad till en Guldbagge 2015 och I will always love you Kingen som vann Tromsøpalmen 2017 och Bästa Svenska Kortfilm på Uppsala Filmfestival 2016.

Sameblod (2016) var hennes långfilmsdebut. Filmen hade premiär på filmfestivalen i Venedig och vann där Europa Cinemas Label för bästa europeiska film för att sen turnera vidare till Toronto, Sundance och Berlinale. Filmen är såld till över 80 territorier och vann fyra Guldbaggar 2017 inklusive bästa manus. Hennes andra långfilm CHARTER hade premiär på Sundance 2020. CHARTER vann flera guldbaggar 2021 inklusive bästa kvinnliga huvudroll, bästa foto och bästa regi och valdesut som Sveriges bidrag till Oscarsgalan samma år.

Vad brinner du för?
Vilken typ av film brinner du för? Vart ligger ditt engagemang? Oavsett om det är drama eller skräck, komedi eller thriller, kort eller långfilm så uppmanar vi dig att söka! Vi behöver fler historier från norr.

Tidsperiod
Kursen kommer ha en digital uppstartsträff med Filmpool Nord och Film i Västerbotten samt tre fysiska träffar på helger under hösten 2023. Det går alltså att kombinera denna kurs med jobb eller studier.

Följande datum gäller, vi ser gärna att du kan vara med på alla men det är inte ett absolut krav.
– Digital uppstartsträff med Film i Västerbotten och Filmpool Nord 7sep
– Northern Motion med fokus på manus/idé med Amanda Kernell i Umeå 23-24 sep
– Northern Motion med fokus på personregi med Amanda Kernell i Luleå 21-22 okt
– Northern Motion med fokus på inspelning Umeå 18-19 nov

Kursen är gratis och resa samt boende ingår när det krävs. Det finnsbegränsat antal platser.

Ansökningsperiod:
Ansökan kommer att vara öppen från 15 juni till 10 augusti. Efter det kommer vi göra ett urval bland de som sökt Northern Motion.

Anmälan är öppen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDOrJH9GqMt6sTzMoEqwwy24dzpkDyl07boVxPhLKSwe629g/viewform?usp=sf_link

Frågor? Kontakta: 
Johan Lundkvist – Filmkonsulent talang & branschutveckling Film i Västerbotten 070-241 34 37
[email protected]

Arrangörer: Film i Västerbotten och Filmpool Nord med stöd av Svenska Filminstitutet


FacebookTwitterEmailLinkedIn