Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Premiärsuccén bäddar för ny visning av Våtmark

Det blev en tittarsuccé och många har hört av sig och önskat en chans att se den igen. Därför bjuder Filmpool Nord på en extra visning av naturfilmen Våtmark den 3 december klockan 18.30.

– Vi blev glada över det närmast överraskande stora intresset som visar att det finns ett sug efter film från Norrbotten, säger Sandra Warg, vd för Filmpool Nord, som ställt om Filmpool Nord på turné till digitala filmvisningar av lokal film istället.

Lena Callne är projekt- och programledare för Filmpool Nord på turné och bjuder även på en kort intervju med naturfilmaren och bodensaren Karl-Gustav Hedberg inför filmvisningen.

– Många norrbottningar har en nära relation till naturen men få kommer så nära som Karl-Gustav Hedberg gör med sin kamera. Efter den digitala premiären i november var det flera i publiken som skrev och hyllade de vackra bilderna och den stillhet naturen förmedlade. Jag tror att det är just sånt vi behöver lite extra den här hösten och vintern, säger Lena Callne.

Våtmark, fåglarnas och älgarnas rike är en timslång dokumentär. Under en sexårsperiod låg Karl-Gustav Hedberg gömd i en koja vid en myr utanför Harads och fångade unika på djurlivet. Det var fler än 700 som klickade på filmlänken för att se Våtmark den 18 november. 

– Det kändes som om vi skapade en gemensam digital filmklubb där vi satt hemma var och en för sig, men med den sköna känslan att vi delade en upplevelse, säger Lena Callne. Det känns fint att vi kan hörsamma önskemålen och att det blir ett nytt tillfälle den 3 december, det känns som att ge en liten julklapp i förskott!


FacebookTwitterEmailLinkedIn