Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Succéserien Rebecka Martinsson tillbaka i Kiruna

Tittarsuccén Rebecka Martinsson kommer tillbaka med en andra säsong. Serien spelas in i Kiruna med omnejd fram till sommaren. 

– TV-serien Rebecka Martinsson, efter Åsa Larssons fina bokserie, blev en stor framgång, inte minst publikt. När så produktionsbolaget Yellow Bird och TV4 hörde av sig om en uppföljande serie ville vi på Filmpool Nord förstås väldigt gärna vara med än en gång, säger Stephan Apelgren, konsulent långfilm/tv-dramatik Filmpool Nord. 

När säsong 2 tar vid får vi följa Rebecka Martinssons jobb som åklagare i Kiruna efter att hon har flyttat hem till farmors hus i Kurravaara. Men i hennes gamla barndomstrakter finns inte bara jobbet och farmors hus – utan också en dåtid som Rebecka behöver ta itu med. Vad var det egentligen som hände när Rebecka som barn bestämde sig för att lämna sin pappa och flytta till farmor? Samtidigt som Rebecka brottas med sitt förflutna följer vi henne när hon huvudlöst kastar sig in i fall efter fall.

Denna säsong spelas rollen som Rebecka Martinsson av Sascha Zacharias, känd bland annat från att ha spelat i serien Skilda världar på 90-talet. Sasha har under många år bott i Italien där hon medverkat i ett stort antal filmer och tv-serier. Rollen i Rebecka Martinsson blir hennes första stora huvudroll sedan hon kom tillbaka till Sverige. 

I rollistan syns även Eva Melander, Samuel Fröler, Jakob Öhrman, Gunilla Röör, Thomas Oredsson och Ardalan Esmali. 

I säsong 1 spelades Rebecka Martinsson av Ida Engvoll. Ida Engvoll är i säsong 2 exekutiv producent för projektet. 

Rebecka Martinsson produceras av Yellow Bird för C More och TV4 och är en samproduktion med Sweet Chili Entertainment, ARD Degeto och Filmpool Nord. Banijay Rights hanterar den internationella försäljningen. Säsong 2 av Rebecka Martinsson väntas ha premiär på C More och TV4 under 2020. 

Foto: Tove Risberg (bilden får endast användas i redaktionella sammanhang om serien). 


FacebookTwitterEmailLinkedIn