Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Teknisk samordnare Filmpool Nord

Är du en flexibel och driftig person som tar egna initiativ? Då kanske det är dig vi söker som kan komplettera vårt trevliga arbetslag! 

Filmpool Nord är en regional filmorganisation vars uppdrag innefattar film/tv/rörlig bild som bransch, näring, kulturellt uttryck och pedagogiskt verktyg. Bolaget investerar i film- och tv-produktion och ger stöd till professionella och semiprofessionella filmare, talanger, föreningar, pedagoger, barn och unga. Bolaget grundades 1996 och ägs av Region Norrbotten och tretton av länets kommuner. Vårt kontor finns i Luleå och totalt arbetar 7 personer hos oss. Läs mer om oss på https://filmpoolnord.se/

VAD KAN FILMPOOL NORD ERBJUDA DIG?

Det bästa med den här tjänsten är att den ena dagen inte är den andra lik. Du har en mångfasetterad tjänst där många olika arbetsuppgifter ingår. Om du gillar film så får du möjlighet att bidra till filmbranschen där du blir en möjliggörare både för barn och unga och vuxna. Du kommer också att ingå i vårt trevliga arbetslag med kollegor som kan utmana och stimulera dig.

Gruppbild sommarhälsning

OM TJÄNSTEN

Som teknisk samordnare för Filmpool Nord AB ansvarar du för all teknik gällande att hantera våra samproduktioner, det innefattar både att ta emot, arkivera och visa film. Det gäller både digitala och fysiska visningar samt att arbeta med vår sajt Filmriket.play. Vid olika arrangemang ansvarar du för planeringen och det tekniska genomförandet, ex vid premiärer eller visning av film på olika orter i länet eller hybridmöten med många inbjudna. Du arbetar både med vårt filmpedagogiska uppdrag, det filmkulturella och näringsdelen. I det filmpedagogiska arbetet ingår att ta hand om all vår teknik som vi lånar ut till skolor i länet; kameror och Ipads. Du supportrar ungdomar som lånar utrustning och uppdaterar allt och går igenom så det fungerar till nästa utlån. Du håller även i workshops för barn och unga i skolor och lär dem att göra film på en grundläggande nivå samt har en aktiv roll i vår övriga kursverksamhet. Tjänsten innebär också många resor i länet där du visar film.

På kontoret hanterar du bilfrågor, lokalfrågor och allt som rör den tekniska driften av vanlig kontorsverksamhet. Du har kontakt med olika arrangörer av film i länet och bistår med att skicka eller visa filmer. Du tar emot studiebesök och berättar om vår verksamhet och en viss del administration ingår. Du sköter om vår FTP där filmare lägger in sina filmer. Du använder dig av WordPress och Vimeo både för Filmriket och för Filmpool Nord. Du hanterar olika format vid filmvisningar och fixar länkar till kollegor när de behöver titta på material. Ibland filmar du och redigerar för exempelvis digitala Filmpool Nord på turné eller klipper ihop trailers för hemsidan. Du använder dig också av Adobe Photoshop, Premier pro, Finalcut Pro X och olika animationsprogram. Du hanterar kameror för film Semi Pro.

Tjänsten är mycket självständig och du ska tycka om att jobba både ensam och i grupp. Du arbetar tillsammans med kollegor som samproducerar kortfilm, dokumentärer, långfilm och tv-serier. Vi jobbar tillsammans med att utveckla filmbranschen i Norrbotten. Vår verksamhet innefattar regelbundet kursverksamhet där du bidrar med teknisk kompetens.

DEN VI SÖKER 

För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för film/tv och rörlig bild. Du är flexibel och gillar att samarbeta samtidigt som du jobbar självständigt. Du ska ha arbetat med för tjänsten lämpliga arbetsuppgifter. Du har teknisk kompetens och kan fota och redigera. Du är pedagogisk och gillar att lösa uppgifter snabbt och effektivt och tar egna initiativ till att utveckla verksamheten. Vi lägger särskild vikt vid dina personliga egenskaper. För att du ska trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du är prestigelös och ser till helhetens bästa. Du är social, utåtriktad och trivs med att ha många saker på gång.

I ditt arbetssätt har du god teknisk förmåga och har lätt att se lösningar vid olika utmaningar.

Din personlighet och erfarenhet är viktigare är din utbildning men vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom film eller tv-produktion alternativt att du har likvärdig arbetslivserfarenhet.

ÖVRIGT

Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Omfattning heltid. Tjänstgöringsort: Luleå. Vi har kollektivavtal med Unionen. Ange löneanspråk. Friskvårdsbidrag tillämpas.

KONTAKT

Vill du ha mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Sandra Warg, vd Filmpool Nord, telefon: 070-5742870 eller e-post: [email protected]

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Inger Sundgren, telefon: 070-3774891 eller e-post [email protected]

ANSÖK IDAG

Välkommen med din ansökan här så snart som möjligt, dock senast den 21/8. Urvalet sker löpande men tjänsten kommer inte att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen.


FacebookTwitterEmailLinkedIn