Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Filmpool Nord på turné: Från Pride i Luleå till Kebnekaise

Filmpool Nord ska ut på turné. Filmer kommer att visas både på sjukhus och biografer i Norrbotten. Turnéstarten blir under Pride i Luleå, då filmen om journalisten, författaren och äventyraren Ester Blenda Nordström visas den 15 juni på Lillan.

– Ett av våra uppdrag är att främja spridning och visning av film och det vill vi göra genom ”Filmpool Nord på turné” då vi bjuder norrbottningarna på en chans att se film producerad helt eller delvis här uppe i norr, säger Sandra Warg, VD för Filmpool Nord.

Det blir åtta visningar under vinjetten ”Filmpool Nord på turné”, alla med fri entré för publiken. Den nordligaste blir på Kebnekaise fjällstation. Ett par av visningarna blir i sjukhusmiljö, för personal och patienter på sjukhus

– Film och kultur bidrar till ökad hälsa och det vill vi erbjuda både patienter och personal. Vi ska bjuda på lunchvisningar på sjukhusen som vi hoppas kan fungera som en kulturell vitamininjektion, tillsammans med en lunchsmörgås, konstaterar Sandra Warg.

Projektledaren som syr ihop turnén och dessutom följer med och presenterar filmerna är tidigare radioprofilen Lena Callne.

– Jag är imponerad över den filmskapar-kompetens som finns i Norrbotten och älskar tanken på att få vara med och sprida filmupplevelser till publik runt om i länet; publik som jag dessutom får möta och diskutera med!

För mer information om Filmpool Nord på turné:

Sandra Warg, VD Filmpool Nord: 070-574 28 70

Lena Callne, projektledare Filmpool Nord på turné: 070-108 86 84

 

Foto: Maria Söderberg


FacebookTwitterEmailLinkedIn