Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

It’s Love! – kort romantisk komedi

Spänn Amors pilbåge! Svenska Filminstitutet i samarbete med Filmbasen, Filmpool Nord, Film i Skåne och Film i Väst välkomnar landets filmskapare att delta i en ny satsning på humor och kärlek.

It’s Love! är en satsning på fem korta romantiska komedier, max fem minuter långa. Satsningen ärver sin form från It’s Alive!, 2015 års framgångsrika projekt för kort skräckfilm.

De fyra regionala parterna samproducerar var sin film, och det femte projektet ska komma från en annan del av landet. Varje projekt tilldelas sammanlagt 300 000 kronor. 200 000 kronor kommer från SFI och 100 000 kronor från regional produktionscentrum. Norrbottningar och västerbottningar har möjlighet att samproducera sin romantiska komedi med Filmpool Nord.

Satsningen riktar sig både till etablerade och mindre etablerade filmskapare. Minimikravet är att den sökande ska ha gjort minst en kortfilm eller motsvarande i annan konstart.

– Vi vill roas och förföras och kanske också se en förnyelse av den romantiska komedin. Skippa stereotyperna och ge oss ny kärlek på nya villkor i ny gestaltning – även det korta formatet kan rymma stor kärlek och mycket humor, säger Ami Ekström, Filminstitutets kortfilmskonsulent och initiativtagare.

Deadline för ansökan är 28 augusti och de fem uttagna projekten presenteras i september. Premiärvisning av filmerna kommer att äga rum på filmfestivalen Film Fest Sundsvall11-15 mars 2020.

Ansökningsportalen öppnar 1 juni och ansökan görs på SFI:s hemsida

Läs mer och ansök om stödet här.

 


FacebookTwitterEmailLinkedIn