Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Filmriket gör det enklare att jobba med film i skolan

Genom sajten Filmriket kan lärare och pedagoger jobba med film i skolan på ett enkelt sätt. Nyss avslutades ett projekt i Övertorneå där alla elever i årskurs sju arbetat med film genom Filmriket under några veckor.
– JA!, svarade eleverna i kör när vi frågade om det var roligt.

Filmriket är en filmpedagogisk sajt där alla som vill kan ta del av kunskap om hur du gör film och träna på att göra film genom övningarna som finns på sajten. Projektet i Övertorneå utgick från skolans vanliga undervisning där eleverna skulle göra ett grupparbete på temat Struves Meridianbåge. Istället för traditionella redovisningar fick eleverna jobba med film som redovisningsform.

Filmpool Nord har varit med som stöd och bidragit med handledning. Arbetet startade med en lektion i grundläggande filmkunskap plus en genomgång av Filmrikets övningar och filmskola. Sedan har eleverna fått jobba självständigt med Filmrikets plattform i två veckor och slutligen har de åter igen haft tre dagars handledning av Filmpool Nord.

– Med sajten Filmriket är det möjligt för oss att vara aktiva i Sveriges samtliga skolor och hem, dygnet runt, året runt. Man brukar tala om ett lärande 24/7, alltså man kan när som helst på dygnet, alla dagar i veckan, förkovra sig inom film och rörlig bild för barn och ungdomar. Filmpool Nords verksamhet för vår unga målgrupp har absolut uppdaterats, säger Lars-Eric Larsson, konsulent barn och ungdom.

För eleverna i Övertorneå avslutades arbetet med att varje grupp har producerat varsin digital berättelse på temat Struves Meridianbåge. Eleverna tycker att det har varit roligt att jobba med film i skolan och flera säger att de kommer att fortsätta göra det på sin fritid.Projektet var ett samarbete mellan Filmpool Nord, Övertorneå kulturskola och årskurs sju i Övertorneå.

Är du pedagog eller lärare och intresserad av att arbeta med film i skolan?

Kontakta:
Lars-Eric Larsson, Filmpool Nords konsulent för barn och ungdom
070-546 40 74
[email protected]

Besök sajten Filmriket 

 


FacebookTwitterEmailLinkedIn