Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Filmpool Nord visar film på Kebnekaise fjällstation

Filmpool Nord är på turné i Norrbotten och den 21 augusti tar vi filmer till nya höjder vid vår nordligaste visning. Det blir premiär för filmvisning på Kebnekaise fjällstation där två filmer producerade i norr visas: Dokumentärerna Maj-Doris och Expedition Sweden.

– Vi ska främja visning av film producerad här i norr och det är väldigt roligt att få visa de här två filmerna för en naturintresserad publik på fjällstationen, säger Sandra Warg, VD för Filmpool Nord.

Filmerna kommer att visas i konferenssalen på Kebnekaise fjällstation, före och efter den dagliga teoretiska genomgången av toppturen för turisterna på stationen. Dokumentärerna visas med engelsk textning för att även internationella turister ska få uppleva filmerna.

– Filmvisning blir något helt nytt här på fjällstationen och det känns jätteroligt att kunna erbjuda våra besökare det här konceptet, säger Marit Sarri som är platschef på anläggningen.

Projektledaren för Filmpool Nord på turné, Lena Callne, finns med på Kebnekaise fjällstation och presenterar filmerna. Följ hennes väg upp mot fjällstationen live via Filmpool Nords facebook och under hashtagen #kebnekaise #stfturist #stfkebnekaise

För mer information: [email protected] eller [email protected]

Om Expedition Sweden :

Dokumentären handlar om en 450 km lång skidtur längs Kungsleden. Liksom många svenskar har Jimmy rest runt världen på jakt efter nya äventyr. Men nu har han bestämt sig för att skapa ett äventyr på hemmaplan. Med sig på skidturen har han sina vänner rookien Linus och veteranen Jason.

Om Maj-Doris:

Maj Doris Rimpi är en superstar i Sápmi. En 75-åring konstnär, renägare och skådespelerska. För 20 år sedan lämnade hon konstnärslivet och resorna runt jorden för att fokusera på renarna hemma på gården i Parenjarka. I dokumentären följer vi hennes comeback i film- och konstvärlden där hon får oväntad hjälp med renarna av Mansoor, en ung man från Afghanistan.

Fotografer: Robert Lindholm/Maj-Doris, Jimmy Sundin/Expedition Sweden


FacebookTwitterEmailLinkedIn