Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

HavreBio på Havremagasinet

Torsdag 2 november, från klockan 17, kommer filmregissören och konstnären Pablo Sigg till Havremagasinet i Boden. Evenemanget har fri entré!

Två filmer från Pablo Siggs LAMALAND TRILOGY kommer att visas: TOTENTANZ, som hade sin världspremiär vid Viennale 2023 (Wiens internationella filmfestival), och LAMALAND (DEL I: SATAN), som hade premiär redan 2018 vid Rotterdam International Film Festival.

TOTENTANZ (Dance of Death)
BW / German / Mexico Switzerland, 2023
93 min

Efter att ha förstört varandra en kall augustieftermiddag, möts de två sista överlevarna från den ariska kolonin grundad av Friedrich Nietzsches syster i den paraguayanska djungeln igen i en eftervärld liknande vår värld, där kampen mellan mästare och tjänare, kärlek och oenighet, dag och natt, mörker och ljus fortfarande pågår.
 
LAMALAND. TEIL I: SATAN (Lamaland. Part I: Satan)
Colour & BW / German / Mexico – Switzerland, 2018
66 min
 
Ödesbestämda att leva i en radikal isolering i det förlorade paradiset kallat Nueva Germania, har de två överlevande ättlingarna från den ariska kolonin grundad av Friedrich Nietzsches syster i den paraguayanska djungeln sitt yttersta öde avslöjat för dem genom en spontan sammanbrott av den förstelnade ordningen i deras dagliga tillvaro. Det är som om de mörka krafterna av tid, luftens gudar och elementens gudar krävde slutet på de män som drömde om en värld med en historia, ett språk, en gud, en ras och ett territorium.
 
Om regissören
Pablo Sigg (1974, Mexiko). Filmregissör, grundare av det mexikansk-schweiziska produktionskontoret SIGGFILM. 2009-2012: producerar, skriver och regisserar DER WILLE ZUR MACHT, en dokumentär om de sista överlevarna från den ariska kolonin Nueva Germania i den paraguayanska djungeln. Premiär 2013 i Tyskland på Dresden State Theatre, trots protester från lokala extremhögergrupper. 2012-2014: producerar, skriver och regisserar I, OF WHOM I KNOW NOTHING, en film om Samuel Beckett och hans brittiske förläggare John Calder. Den legendariska Beckett-skådespelerskan Billie Whitelaw framträder för sista gången på film. 2011-2024: producerar, skriver och regisserar fiktionssagan LAMALAND, en filmtrilogi med Friedrich och Max Josef Schweikhart, två ättlingar från kolonin som grundades 1886 av Friedrich Nietzsches syster vid den södra änden av Amazonas regnskog.


FacebookTwitterEmailLinkedIn