Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Tack för allt Dennis!

Efter 35 år i Sverige och 14 år som teknisk samordnare på Filmpool Nord väntar nya äventyr för Dennis Krogh-Vennemo. Vi vill såklart tacka för alla fina år och önskar dig all lycka till!

Hur känns det att sluta på Filmpool Nord?
Det är tufft på ett sätt. Det har varit mitt andra hem, eller första hem, något mitt emellan. Det är ju där jag har tillbringat den mesta av tiden och jag har varit med om många roliga upplevelser genom åren.

Vad är ditt roligaste minne?
Det absolut roligaste var när vi bestämde att vi skulle visa film på Kebnekaise. Det grundade sig i att vi brukar besöka nya platser när vi åker ut i länet med Filmpool Nord på turné. Jag föreslog Kebnekaise i och med att vi skulle visa fjällfilmer, och så blev det! Så då var det bara att lägga sig i hårdträning, för man måste ju ta sig upp också. Bioutrustningen skickade vi med helikopter men filmen ville jag bära själv. Det är det roligaste jag gjort under mina 14 år.

Vad kommer du att sakna?
Alla människor – medarbetare och filmarbetare. Det går inte att nämna någon.

Vad ska du göra nu?
Nu har jag flyttat till Bergen i Norge och ska göra något som liknar Filmpool Nord på turné fast lite förenklat. Det handlar om en biograf på hjul, där jag åker runt till orter som inte har någon biograf och så visar jag film med en portabel biograf. All utrustning finns i en bil och jag kommer uppleva nya platser varje dag!


FacebookTwitterEmailLinkedIn