Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Välkommen Andreas!

Vi är så glada över att få presentera vår nya tekniska samordnare, Andreas Matti, som börjar hos oss i slutet på oktober!

Hur känns det att börja på Filmpool Nord?
– Det kommer bli riktigt riktigt roligt. Jag är supertaggad, det är nästan så att jag vill hoppa på tåget lite tidigare. Det känns inspirerande och spännande att dels jobba i en häftig bransch i Norrbotten med allt som händer här, men också att återvända till mina rötter till viss del. Jag har en stor bredd i min kompetensportfölj och jag tror att jag även kan leverera ett annat perspektiv kopplat till min bakgrund från andra branscher men också se utmaningar från en annan infallsvinkel och rikta fokus mot komplexa problem med den kunskapen i ryggen.

Rötter säger du, vad har du gjort tidigare?
– Jag är utbildad journalist i grunden och jobbade på SVT i 19 år, de sista 9 åren på en tung teknisk position i Stockholm. Sedan jag flyttade tillbak till Luleå har jag jobbat med sälj, senast inom bilbranschen.

Vad ser du mest fram emot med att börja hos oss?
– Att utmana mig själv, få nya härliga kollegor och verkligen bidra. Initialt är det ju att sätta mig in i verksamheten och lära känna behovet från de olika delarna i verksamheten. Det är ett bra och kompetent gäng som gör ett riktigt bra jobb. Jag har inte lika mycket erfarenhet från just film, som jag har av tv, så det blir spännande att komma in i den världen.

Vad innebär rollen teknisk samordnare?
– Det är att brett begrepp. Mycket handlar om att hantera tekniken och i förlängningen ligga i framkant vad gäller teknikutvecklingen, det händer mycket i filmbranschen, både vad gäller hur man producerar men också hur resonemangen bakom kameran går. En stor del är att stötta de andra i gänget och vara aktiv i utbildningsbitarna, att finnas ute i skolor och hjälpa barn och unga att komma in i filmvärlden. Att synliggöra film i länet är en viktig del.

Vem är du annars, vad gör du helst en ledig dag?
– Jag jagar ofta frihetskänslan så det blir en del slalom, klättring och motorcykel. Jag njuter gärna av Luleås vackra skärgård men just nu ligger fokus på att ta tag i längdskidåkningen till vintern.

Vi säger varmt välkommen!


FacebookTwitterEmailLinkedIn