Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Kurs om hållbarhet

Vi bjuder in alla norrbottniska filmarbetare till en kort kurs om hållbarhet! Filmpool Nord har som målsättning att bli en hållbar filmregion och med hjälp av denna kurs vill vi ge stöd och inspiration till producerande bolag och filmarbetare att bli mer hållbara i sitt filmskapande.

Datum och tid:
15/12 kl 09:00-11:00
16/12 kl 09:00-11:00
4 timmar totalt

Var: Online, på Zoom.
Anmälan: Anmälan sker via den här länken: Anmälan Kurs Greentime senast 10/12.
Zoom-länk skickas ut till samtliga anmälda innan kursstart.
Antal platser: Obegränsat.

Kursens innehåll:
15/12 Dag 1 handlar om att skapa sig förståelse för branschens avtryck och vilket ansvar vår bransch har för att minska sin miljöpåverkan. Vi ger kunskap och inspiration för hur man kan arbeta mer miljömässigt hållbart, och pratar om hur ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet hänger ihop.

16/12 Dag 2 demonstrerar vi planeringsverktyget Hållbar film www.hallbarfilm.se. Du får hjälp med hur du kommer du igång att effektivt strukturera hållbarhetsarbetet i din process. Verktyget finns idag tillgängligt för alla de produktionsbolag som samproducerar med oss.

Om föreläsarna:
Kursen hålls av bolaget Greentime. Föreläsarna Ronny Fritsche och Simon Strandvik arbetar tillsammans för att göra den svenska filmbranschen mer hållbar. Ronny är producent och hållbarhetsexpert inom film och tv och Simon är hållbarhetsrådgivaren med gedigen erfarenhet från att göra eventbranschen mer hållbar.

Vi ses på kursen! 


FacebookTwitterEmailLinkedIn