Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Min bror Ted

Vår samproduktion Min bror Ted, i regi av Fredrik Ydhag och Anna Widerberg, har världspremiär på Way out West i Göteborg 8:e augusti. Ted och Kenneth Gärdestad skapade en låtskatt som blev en del av den svenska folksjälen. Det skedde inte utan kamp, en kamp som går att spåra i musiken och texterna.

Där finns kärleken och lusten, men också frågorna och tvivlet, tillsammans med de sista årens illasinnade rykten och Teds eskalerande sjukdom. I dokumentären får vi höra Kenneths berättelse om sin bror, tillsammans med de andra som följde Ted genom livet. När Teds bror, hans vänner och hans kollegor får minnas så är det en sökare de beskriver. En glad och sprallig men också ganska skör och känslig kille som använde musiken han hade inom sig för att trösta sig själv. En människa som älskade att vara älskad.

Filmskaparna Fredrik Ydhag och Anna Widerberg har lång erfarenhet av storytelling och med dokumentärfilmen Min bror Ted gör de sin debut som filmregissörer. Regissören Fredrik Ydhag bor i Luleå.

Efter premiären på Way Out West har filmen biopremiär i hela landet 16:e augusti. Läs mer on visningen på Way Out West här.

Medverkande
Kenneth Gärdestad
Janne Schaffer
Harpo Svensson
Lena Andersson
Eirik Wangberg
Lennart Östlund
Peppe Maier


FacebookTwitterEmailLinkedIn