Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

Vägen till ingenstans har premiär

Dokumentärfilmen ”Vägen till ingenstans” har urpremiär på Way Out West Film som sker 8-10 augusti i Göteborg. Därefter kommer regissören Johan Palmgren att åka på turné med sin film till utvalda biografer bland annat i Norrbotten innan den går upp på biograferna den 11 oktober.

– Efter tre års filmande känns det otroligt kul att kunna visa upp den här lite hemliga bygden för andra! Det har varit ett riktigt äventyr att få komma till en så otillgänglig plats och utsättas för väder och vind. Jag kommer att sakna vägen och dess invånare, men desto roligare att få presentera ”Vägen till ingenstans” för en publik, säger filmens regissör Johan Palmgren.

Om filmen, vägen och människorna som lever längs den
Det finns en märklig väg mitt ute i vildmarken i Kiruna. Den byggdes i mitten av 50-talet och skulle gå från Kiruna till Norge. Man började med att förbinda fem små byar mitt på sträckan. Sedan avbröts arbetet och nu ligger en ensam vägstump på två mil utslängd i vildmarken. För att komma till vägen där tiden stannat måste man korsa den mycket djupa och farliga sjön Torneträsk där många har drunknat genom åren. Här i byarna längs vägen norr om Torneträsk lever människor från alla generationer – unga som gamla – nära naturen och isolerade från omvärlden.

Dokumentärens trailer kan du se här.

Läs mer om visningen på Way out West här.


FacebookTwitterEmailLinkedIn