Filmpool Nord logo
Stäng mobilmeny pil

You can’t show my face

Knutte Wester’s nya dokumentär You can’t show my face premiärvisas på Nordisk Panorama och DocLisboa. Först ut är en förhandsvisning, en specialvisning utanför Moderna Museet i Malmö den 19 september. Visningen arrangeras av Nordisk Panorama i samarbete med Moderna Museet, i sektionen ”Cinema Walk”.

Filmen har sedan världspremiär på DocLisboa (21-31 oktober) i sektionen ”From the earth to the moon” där filmen är med i tävlan.

You can’t show my face är inspelad på gatan i ett land där det offentliga rummet inte tillhör dem som vistas där. Människor säger sitt hjärtas mening fast varken känslorna eller dess konstnärliga uttryck är tillåtna. En film där stadens ljud skapar en rytm där ett lapptäcke vävs av musik och berättelser.
Filmen är antagen till fler festivaler i höst. Dokumentären är producerad av Lulebolaget Iris Film AB i samproduktion med Filmpool Nord och SVT, med stöd av SFI och Film i Västerbotten.

Synopsis
Ljudet på gatorna i Teheran förvandlas till förbjudna beats som människor sjunger och rappar till. Unga kvinnor och män berättar om ett samhälle som avvisar dem, om gator där de inte känner sig fria och om en vision om en frihet inom kreativiteten. Gatuförsäljare och fotgängare bildar en imaginär kör, som backar upp ungdomarna och föreslår att det offentliga rummet ska tillhöra allmänheten, gatorna tillhöra dem som rör sig på dem. En film om kreativitet skapad genom en kollektiv process på de gator som filmen handlar om.


FacebookTwitterEmailLinkedIn